Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Copii la dietă, părinți în închisoare. Nou proiect de lege în Italia

in Evenimente/Extern/Politic/Stiri online

Un nou proiect de lege prezentat în parlamentul italian dorește să pedepsească părinții italieni care impun copiilor un stil de viață vegetarian. Aceștia riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare, considerându-se că fac un abuz asupra minorului.

Inițiativa conservatoarei Elvira Savino, vine după ce recent în Italia a fost înregistrat un caz tulburător al unui copil de doar un an care a ajuns la spitalul de urgență din Milan cu greutatea unui bebeluș de doar 3 luni. Cercetările ulterioare au stabilit că mama bebelușului era vegetariană și a impus același stil de viață și copilului său.

Un alt caz răsunător a fost înregistrat în anul 2015, tot în Italia, când mama unui copil de 12 ani i-a impus acestuia o dietă vegetariană, după ce tatăl copilului a adus ca și argument în timpul divorțului că mama nu are grijă de copil, iar creșterea lui nu este normală.elvira savino
Noul proiect de lege propune un an de închisoare pentru părinții care își obligă copii să țină o dietă vegetariană, patru ani de detenție dacă copilul a dezvoltat afecțiuni medicale din cauza dietei și până la 7 ani de închisoare dacă un copil a murit. Pedeapsa este aplicabilă pentru toți părinții de minori sub 16 ani, cu specificația că dacă este vorba de un copil sub 3 ani, la pedepsele menționate mai sus se adaugă încă un an de detenție.

”Nu am nimic împotriva vegetarienilor, atâta timp cât stilul de viață este o alegere liberă a adulților. Mi se pare absurd ca unii părinți să impună acest stil de viață copiilor într-o manieră fanatică, religioasă și de multe ori fără cunoștințe din domeniu sau un consult medical în prealabil.”, a explicat Elvira Savino, care adaugă că prin adoptarea noii legi, medicii din toată țara vor fi obligați să semnaleze cazurile în care un copil este în pericol din cauza alimentației impuse de părinți.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate