Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Copil decedat din cauza unui condiment

in Evenimente

Un băieţel de 4 ani din Statele Unite a murit după ce a mâncat unul dintre cele mai populare condimente din lume. În urmă cu ceva timp, Matthew Radar din Kentuky s-a urcat în bucătărie pe mobilă şi a ajuns la borcanul cu scorţişoară. Băieţelul a mâncat o lingură mare plină cu scorţişoară. El a decedat după puţin timp, iar părinţii sunt încă în stare de şoc.

Brianna, mama lui Matthew, trage un semnal de alarmă şi nu poate decât să mai spere acum că moartea copilului ei să nu fie în zadar şi alţii să înveţe din această tristă experienţă cât de periculoasă poate fi scorţişoara.

Din păcate, în ultima perioadă, a devenit virală pe Internet o provocare printre adolescenţii din întreaga lume în care trebuie să consume cantităţi mari de scorţişoară. Specialiştii şi medicii trag un semnal de alarmă pentru că acest condiment expune organismul unui risc major în ceea ce priveşte sănătatea.

Potrivit unor cercetări cu privire la efectele acestui condiment, a fost descoperit un compus numit coumarin care este extrem de toxic care dăunează ficatului în cantităţi mari. Un studiu norvegian de anul trecut arată că un adult nu ar trebui să consume mai mult de 0,07 mg de scorţişoară per kilogram zilnic şi că putem folosi acest condiment doar de câteva ori pe săptămână în cereale sau alte compoziţii fără a ne supune anumitor riscuri.

Consumată în exces, scorţişoara poate provoca şi stări de greaţă, roşeaţa feţei, umflarea buzelor sau senzaţia de arsură la nivelul pieptului şi plămânilor. În plus, persoanele care sunt sub tratament, iau medicamente şi diabeticii ar trebui să fie foarte atenţi cu acest condiment deoarece acesta subţiiază sângele.

Există şi laturi pozitive ale condimentului. Scorţişoara are proprietăţi antimicrobiene, antiseptice, antifungice, antibiotice, de stimulant şi astringent. Toate acestea fac din scorţişoară un medicament, eficient în tratarea unor infecţii, unii experţi fiind chiar de părere că îmbunătăţeşte şi procesul gândirii.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate