Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Coreea de Nord amenință singurul aliat major, China, cu „consecințe grave” din cauza „remarcilor absurde și nechibzuite” făcute în mass-media chineză

in Articole/Extern

Potrivit agenției oficiale a regimului Kim Jong-un, KCNA, Coreea de Nord a arătat că „Republică Populară Democrată Coreeană nu va cere niciodată menținerea prieteniei cu China” și amenință în premieră cu „consecințe grave” din cauza „remarcilor absurde și nechibzuite”, făcute în mass-media chineză zilnic, despre programul nuclear nord-coreean.
KCNA a mai transmis :”China trebuie să înceteze testarea limitelor Coreei de Nord. China trebuie să analizeze consecințele grave pe care aceste acțiuni nechibzuite le pot avea asupra relației bilaterale”.
Se pare că regimul de la Phenian este deranjat de faptul că relațiile Chinei cu SUA s-au îmbunătățit și riscă să-și piardă singurul aliat major, prin critica lansată împotriva acestuia.
KCNA a declarat că programul nuclear al Coreei de Nord este necesar pentru „existența și dezvoltarea” țării și că „nu poate să fie niciodată schimbat, nici scuturat”.
Tensiunea din Peninsula Coreeană a crescut la cote alarmante în ultimele săptămâni, motivată de îngrijorarea că s-ar putea ca regimul King Jong-un să efectueze al șaselea test nuclear, în contradicție cu rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU.

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web