Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cresc salariile în învăţământ! Pentru personalul nedidactic

in Articole/Centru Media/Evenimente/Politic/Stiri online

   Premierul Sorin Grindeanu, împreună cu ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, și reprezentanții sindicatelor din educație au discutat astăzi, pe marginea propunerii Guvernului de majorare a salariilor personalului nedidactic din învățământ, informează un comunicat al Guvernului.

Respect munca și contribuția fiecărui om din sistemul de învățământ. Am toată deschiderea să găsim soluții rapide pentru problemele salarizării personalului nedidactic din educație și pentru îndreptarea acestei nedreptăți care s-a produs pentru aproximativ 53.000 de oameni din învățământ“, a subliniat șeful Executivului.

   Guvernul va promova o Ordonanță de Urgență în ședința din 23 februarie, în scopul soluționării problemelor apărute în salarizarea personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar. Soluția avută în vedere vizează așezarea pe grilă, în funcție de vechime, a salariilor acestei categorii de personal, iar măsura va fi aplicată începând cu luna februarie 2017. Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învățământ se vor încadra între salariul minim pe economie, adică 1.450 lei lși 1947 lei.

   În cadrul aceleiaşi discuţii s-a mai discutat de situația sporurilor salariale pentru personalul din educație, premierul și ministrul Educației subliniind că Executivul are în atenție această situație „care trenează de mai mult timp și are toată deschiderea și face eforturi să fie rezolvată”.

   Membrii Guvernului și reprezentanții sindicatelor din învățământ au mai discutat despre promovarea unui nou proiect al Legii Educației Naționale până la sfârșitul acestui an. (foto: C. Dumitru)

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web