Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Creşte numărul de migranţi la frontiera României!

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   Ministerul Afacerilor Interne anunţă că nivelul de securitate la frontiere este unul superior, din cauza creșterii traficului de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei. Chiar dacă numărul de fapte penale constatate a scăzut simţitor în ultima vreme, cu 21%, iar cele contravenţionale cu 24% față de perioada similară a anului trecut, numărul cetățenilor străini depistați în momentul trecerii ilegale a frontierei a crescut, în schimb cu 44%.

   Comparativ cu 2016, numărul de cetățeni străini cărora nu le-a fost permisă intrarea în România rămâne relativ constant, deşi au fost înregistrate creșteri la frontiera cu Ucraina cu peste 50% (de la 140 la 211), Moldova cu 72% (de la 110 la 189) şi Bulgaria, cu aproape 34% (de la 62 la 83). Odată cu creşterea numărului de migranţi la frontiera României, s-a constatat creșterea atât a numărului facilitatorilor, (de aproximativ 6 ori), cât şi a cetățenilor străini cu rol de „călăuză”.

   În acest context, au fost desfășurate 413 acțiuni de control şi de combatere a şederii ilegale pe teritoriul României, fiind depistaţi cu peste 30% mai mulți cetățeni străini cu ședere ilegală în România și au fost îndepărtați sub escortă cu 45% mai mulți străini, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Ultima oară, Poliţia de Frontieră a depistat 17 cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei. (foto: Poliţia de Frontieră)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate