Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Creşte numărul de migranţi la frontiera României!

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   Ministerul Afacerilor Interne anunţă că nivelul de securitate la frontiere este unul superior, din cauza creșterii traficului de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei. Chiar dacă numărul de fapte penale constatate a scăzut simţitor în ultima vreme, cu 21%, iar cele contravenţionale cu 24% față de perioada similară a anului trecut, numărul cetățenilor străini depistați în momentul trecerii ilegale a frontierei a crescut, în schimb cu 44%.

   Comparativ cu 2016, numărul de cetățeni străini cărora nu le-a fost permisă intrarea în România rămâne relativ constant, deşi au fost înregistrate creșteri la frontiera cu Ucraina cu peste 50% (de la 140 la 211), Moldova cu 72% (de la 110 la 189) şi Bulgaria, cu aproape 34% (de la 62 la 83). Odată cu creşterea numărului de migranţi la frontiera României, s-a constatat creșterea atât a numărului facilitatorilor, (de aproximativ 6 ori), cât şi a cetățenilor străini cu rol de „călăuză”.

   În acest context, au fost desfășurate 413 acțiuni de control şi de combatere a şederii ilegale pe teritoriul României, fiind depistaţi cu peste 30% mai mulți cetățeni străini cu ședere ilegală în România și au fost îndepărtați sub escortă cu 45% mai mulți străini, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Ultima oară, Poliţia de Frontieră a depistat 17 cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei. (foto: Poliţia de Frontieră)

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web