Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cu ocazia Sfântului Dumitru, un conațional plimba prin centrul Capitalei, moaște într-un rucsac

in Stiri online

Se pare că pelerinajul în Dealul Patriarhiei face ca în Capitală să apăra printre miile de credincioși și oameni bizari, așa cum este bărbatul care avea în rucsac 30 de „moaște” pe care spunea el, vrea să le închine în zi de sărbătoare. 

Poliția a luat atitudine si l-a percheziționat pe individul suspectat ca vrea să comercializeze bunurile din rucsac.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Locale București a declarat că:”În momentul percheziției, din rucsac au apărut șapte racle cu rămășițe omenești, mai clar moaște… E un caz ciudat, pentru că nu te întâlnești în fiecare zi cu niște persoane care să umble cu moaștele la purtător.”

Individul a explicat polițiștilor că a cumpărat cu banii personali „moaștele”  și că le-a primit de la preoți. El a susținut că a cumpărat rămășițele a „10 Sfinți martiri de la Aiud”, o raclă cu „Sfântul Ierarh Dionisie al Zachintului”, o cutiuță cu „Sfântul Mucenic Daniil Aghioritul” și o raclă cu o falangă mumificata ce i-ar fi aparținut unui sfânt din Muntele Athos.

Bărbatul mai susținea că purta „moaștele” pentru o „simplă închinăciune” și nu încerca să păcălească lumea :”Cum să va spun pe românește? Nu le comercializam pentru bani, nu făcem bani cu ele, nu f ăcem nimic cu ele… Sunt ale mele personale” .

 Reprezentanții bisericii atrag atenția că niciun credincios nu poate să dețină astfel de oseminte.

Poliția, constatând că cetățeanul nu a oferit spre vânzare bunurile găsite asupra lui( icoane și cutii metalice cu mici fragmente posibil osoase) și că acestea nu sunt bunuri de patrimoniu(care cad sub incidența legii) l-au lăsat pe bărbat să plece, fără a verifica proveniența osemintelor.

buzau-barbat-cu-moaste

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate