Cultura si ICR, negociate in China. Se clatina scaunul lui Radu Boroianu.

in Extern

In urma ultimului eveniment desfasurat de Institutul Cultural Roman in China, surse din cadrul delegatiei deplasate la Beijing si Shanghai, au dezvaluit ca dincolo de evenimentul propriu-zis, deplasarea a avut alt scop.

Prezenta Simonei Tanasescu, consiliera lui Dancu pe cultura, care va prelua protofoliul Ministerului Culturii, si a Cristinei Liberis Secretar General Adjunct al ICR, au pecetluit viitorul Institutului Cultural Romansi al Ministerului Culturii.

Astfel dupa alegeri, Cristina Liberis va prelua sefia ICR, sprijinita de Simona Tanasescu cat si de catre seful acesteia Vasile Dancu. Mai mult decat atat, intreaga strategie de debarcare a lui Radu Boroianu, a inceput odata cu promovarea cartii lui Iohannis in vara, in China, ca un gest de apropiere intreprins de Liberis fata de conducerea PNL. In schimbul acestui gest, PNL va sprijin candidatura Cristinei Liberis la audierile din viitorul Parlament. Pe langa acestea un rol important il joaca si Secretarul General al ICR Cristi Petcu, un apropiat al PNL care in schimbul favorizarii Cristinei Liberis, va avea sprijinul PNL si PSD la audierile pentru postul de Vice-Presedinte al ICR, in detrimentul lui Liviu Jicman.

Tinand cont de faptul ca Simona Tanasescu se bucura de un larg sprijin din partea lui Vasile Dancu, pentru preluarea portofoliului Corinei Suteu, validarea Cristinei Liberis in functia de Presedinte al ICR va fi doar o formalitate. Apropiatele alegeri aducand schimbari in ICR si in linia doua, rocada Liviu Jicman-Cristi Petcu fiind deja o certitudine.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.