Cum a ajuns această fetiță de doar 11 ani studentă la Open University

in Evenimente/Extern/Stiri online

La doar 11 ani este un geniu al matematicii, în timp ce alți copii de aceeași vârstă încă mai stau pe gânduri când vine vorba de tabla înmulțirii. Nu a înlocuit păpușile cu matematica și nici nu merge la școală. Cu toate acestea, este studentă la universitate și își face planuri pentru înființarea unei bănci de credit înainte de a împlini 15 ani.

Esther Okade, de origine nigeriană și stabilită în Marea Britanie împreună cu familia, tratează cu ușurință probleme și noțiuni de matematică la nivel academic. Nu a mers niciodată la școală. Mama sa, Omonefe, profesoară de matematică, și-a școlit copilul acasă. La vârsta de 4 ani, Esther deja scria și cunoștea noțiunile de bază ale matematicii, ca apoi cu trecerea anilor să devină un adevărat geniu.

Fetița s-a înscris pentru a urma la distanță cursurile de matematică în cadrul Open University și a uimit pe toată lumea cu nivelul de cunoștințe pe care îl are la o vârstă atât de fragedă. A trecut, bineînțeles, ușor peste examenul de admitere.

Dacă cei mai mulți își imaginează că fetița are o copilărie încărcată de probleme de matematică, în realitate Esther se joacă cu păpușile, are prieteni cu care iese la joacă și nu scapă niciun film pentru copii, preferatul ei fiind ”Frozen”.

De asemenea, Esther are planuri de viitor foarte bine stabilite. În următorii doi ani se pregătește să obțină doctoratul în matematică, iar înainte de a împlini 15 ani vrea să pună pe picioare o bancă de credit.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.