Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum a ajuns un român să fie executat silit de recuperatori de două ori pentru aceeași datorie

in Evenimente/Stiri online

Unu din cinci români nu reuşeste să-şi achite la timp facturile la bancă sau utilităţi. Din acest motiv mulţi dintre ei ajung pe mâna recuperatorilor de creanţe, iar în unele cazuri chiar şi la executarea silită. De luna viitoare, recuperatorii de datorii vor fi nevoiţi să respecte reguli noi. Li se interzice, prin lege, să hărţuiască datornicii, să-i sune noaptea sau să le pună notificări la uşă. Există însă și cazuri extreme.

Remus Stoian a luat 28 de mii de franci de la bancă acum nouă ani. Când a avut probleme cu ratele, creditul său a fost vândut unei firme de recuperări cu sediul în Olanda, iar bărbatul a ajuns să fie executat silit. Ca să-şi păstreze locuinţa, a reuşit să facă rost de bani cu care susţine că şi-a achitat tot împrumutul, dar s-a trezit cu un al doilea executor judecătoresc la uşă.

Remus Stoian: „E o executare gratuită, discutăm de a doua executare. Am reuşit să plătim în 24 de ore tot ce era de plătit la momentul respectiv. O sumă s-a mai adunat, cumulându-se la acel executor, aproape 40 de mii de euro”. Bărbatul se judecă acum cu recuperatorul de creanţe, pentru că are conturile blocate.

Adrian Cuculis, avocatul clientului băncii: „Executorul a refuzat să închidă dosarul de executare deschis pentru a doua oară, motivând că acest recuperator de creanţe din afara ţării merge mai departe şi insistă că datoria nu a fost plătită, deşi noi am arătat foarte clar extrasele de cont”.
Banca nu a comentat situaţia acestui client până în acest moment.

sursa: Digi24

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate