Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum a devenit Jack Daniel’s licoarea sclavilor

in Articole/Comert/Diverse

Este una dintre cele mai vechi și prestigioase mărci de whiskey, un adevărat simbol american, născut în prima distilerie din SUA înregistrată în anul 1866. Numele puternic care perindează în jurul emblematicei mărci Jack Daniel’s este Jasper Newton Daniel, despre care se spune că este inventatorul rețetei originale și a procesului de fabricare prin care licoarea a devenit cea mai apreciată din lume.

Prima fabrică de whiskey din SUA este amplasată și astăzi acolo unde a fost înființată, „Hollow“ în Lynchburg, Tennessee, unde izvorul din apropiere cu apă bogată în carbonat de calciu și cu conținut redus de fier aduc ingredientele esențiale în prepararea băuturii alcoolice. Este ținută în butoaie de lemn de stejar timp de patru ani, după care ajunge la marele public amator. Atât rețeta cât și metoda de fabricare au fost înregistrate pe numele bătrânului Jasper N.Daniel, care a învățat arta de la un muncitor pe nume Dan Call.

După 150 de ani de tradiție, reprezentanții Jack Daniel’s au scos la suprafață marele secret al licorii. Rețeta originală aparține de drept unui sclav de culoare pe nume Nearis Green. Traiectul rețetei celei mai faimoase băuturi din toate timpurile, pare să aibă la bază o poveste bazată pe minciuni, egoism și fuga după succes. Astfel, sclavul Green a inventat rețeta băuturii în timp ce se afla pe lângă stăpânul său Dan Call, un bărbat care pretindea să facă avere din fabricarea alcoolului. Acesta și-a obligat sclavul să tacă și în același timp să contribuie la îmbunătățirea procesului de preparare ca apoi rețeta să ajungă la Jasper, un tânăr ambițios provenit dintr-o familie numeroasă și cu vise mărețe.nearis

Directorul actual de brand la nivel mondial, a declarat că nerecunoașterea meritelor sclavului Green nu a fost cea mai bună decizie luată de companie de-a lungul timpului și justifică atitudinea lui Jasper prin faptul că acesta dorea la acea vreme să extindă Jack Daniel’s în sudul Statelor Unite, unde ar fi riscat să se lovească de concepțiile rasiste și astfel ar fi cunoscut eșecul.

Nu este clar dacă rețeta Jack Daniel’s a fost furată de Jasper și nici de ce a fost unicul care a reușit să înregistreze marca. Pe de altă parte, chiar și moartea bătrânului Jack (Jasper) s-a produs în împrejurări misterioase. În anul 1911, bărbatul ajunge la muncă mai devreme decât ora stabilită pentru prima dată în viața lui. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să încerce să își deschidă seiful din birou, însă uitase combinația și o furie spontană l-a făcut pe Jasper să lovească cu piciorul în cutia de metal. S-a rănit la un deget, care ulterior a degenerat în septicemie și a murit. Afacerea sa a fost preluată imediat de nepotul său, Lem Motlow.

Istoricii nu pot confirma dezvăluirile făcute de reprezentanții Jack Daniel’s deoarece foarte puține date din acea vreme indică contribuția sclavilor de culoare la crearea whiskey-ului, însă afirmă că au fost foarte mulți sclavi care au fost obligați să muncească în distilerii.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate