Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum alegi un after school pentru copilul tău

in Educational

Suntem generţia cu cheia de gât. Mergeam singuri la şcoală, ne întorceam singuri acasă, ne încălzeam mâncarea, ne făceam temele şi ieşeam la joacă până veneau părinţii acasă. Dar acum nu-ţi mai vine să-ţi laşi copilul de capul lui.

În prezent, există ameninţări şi tentaţii care sunt necunoscute pentru noi. În plus, este important ca micuţii să aibă oportunitatea de a-şi completa educaţia. Şi dacă nu ai timp să faci teme cu copilul, after schoolul ajunge să fie singura opţiune. Totuşi, ar fi bine să nu te bazezi doar pe acest ajutor şi să încerci să petreci cât mai mult timp cu micuţul, atunci când este posibil

UN LOC ÎN CARE SĂ FIE ÎN SIGURANŢĂ

Cei mai mulţi părinţi iau in considerare această variantă pentru că le ofera posibilitatea ca elevul să fie supravegheat când îşi face temele. De asemenea, se gândesc că, astfel, micuţul are posibilitatea de a primi o masă caldă la prânz şi de a face şi alte activităţi. Dacă te-ai gândit că această variantă i se potriveşte mai bine copilului tău, rămâne să alegi un after school din multitudinea de oferte. Bineînţeles, te vei gândi la prêţ – va trebui să fie ceva convenabil. Dar este foarte important şi ca unitatea de învăţământ să respecte normele de siguranţă şi de igienă. Mergi înainte de a-l inscrie şi vizitează locul. Vorbeşte cu directoarea sau cu unul dintre profesori şi observă cu atenţie ce se petrece în jur.

AJUTOR LA TEME ŞI SOCIALIZARE

Copiii ai căror părinţi nu sunt acasă atunci când termină cursurile pot fi expuşi la multe riscuri. Cei mai mici se pot teme să stea singuri, nu mănâncă şi nu-şi fac temele. Chiar şi cei mai mari vor fi tentaţi să-şi petreacă majoritatea timpului pe internet sau la televizor. Avantajele unui after-school faţă de o bonă sunt că, în ciuda preţurilor mari, este totuşi mai ieftin decât aceasta din urmă. Personalul este calificat şi copilul poate fi ajutat la teme.

APROAPE DE CASĂ SAU DE ŞCOALĂ

Mai este important ca after schoolul să fie aproape de casă sau de şcoală. Daca unitatea de învăţământ la care este înscris copilul are şi această opţiune, s-ar putea să fie cea mai bună alegere. Dar sunt şi alte criterii de alegere, cum ar fi programul. Ar trebui să-l poată ţine pe copil atât timp cât ai nevoie. Şi atunci când este reţinută la serviciu şi nu îl poţi lua la timp, ar trebui să existe o soluţie – fie a rămâne mai mult acolo, fie de a fi luat de altcineva. Ar putea fi chiar şi un alt parinte, vecin cu tine. Activităţile extrecurriculare au ajuns să fie un lux şi sunt destul de scumpe la un after school, dar pot reprezenta şi acestea un criteriu de alegere. Poate copilul tău vrea să urmeze anumite cursuri şi doar într-o anumită unitate de învăţământ le poate face.

AVANTAJE ŞI DEZAVANTAJE

Dezaantajele sunt  legate de faptul că, practic, copilul nu mai are timp de joacă, de mers în parc, de socializat şi cu alţi prieteni care nu sunt la aceeaşi şcoală. Stă într-o clasă un număr prea mare de ore. Dacă are cine să-l supravegheze acasă şi el este destul de conştiincios să-şi facă singur temele, atunci optaţi pentru această variantă. De asemena, este important ca elevul să practice un sport sau să se joace în parc. În schimb, timpul petrecut la televizor sau pe internet să fie cât mai puţin sau deloc. Trebuie să-i imprimi copilului o rutină pe care să o respecte. Dar dacă toate acestea nu sunt posibile, after schoolul rămâne soluţia ideală.

CUM SĂ PRIMEŞTI AJUTOR DE LA STAT

Începând cu acest an şcolar, elevii din clasele 0-IV pot primi tichete în valoare de 200 de lei pentru plata programelor de tipul “şcoală după şcoală”. Pentru a beneficia de ele, părinţii trebuie să depună o cerere la unitatea de învăţământ pentru fiecare copil în parte, la începutul anului şcolar. Elevul va putea fi înscris la un after school de stat sau particular.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate