Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum arată omul uşor de păcălit şi de manipulat?

in Curiozitati

Înainte să vorbim de strategii de cum să te protejezi de oamenii care vor să te păcălească, în online şi în offline, mai întâi trebuie să vorbim cum arată omul uşor de păcălit şi de manipulat, scrie Gabriel Nechita pe site-ul www.1cartepesaptamana.ro

În alcătuirea profilului voi fi nevoit să generalizez şi pe alocuri, să jignesc, încearcă te rog să vezi totul în perspectivă, nu caut să judec pe nimeni, dar caut să îi ajut pe toţi cei care au nevoie.

Profilul omului care este uşor de manipulat:

Omul uşor de manipulat este leneş

Îi este mult mai comod să caute scurtături, nu-i place să citească toate detaliile, nu are timp pentru că e tot timpul ocupat cu diverse sau nu vrea să îşi facă timp, nu ştie că are alternative.

Omul uşor de manipulat este sărac

Are (întotdeauna) mai puţin decât îşi doreşte.

Nu e neapărat o problemă de bani, ci mai degrabă de dorinţe (ne)îndeplinite.

Poţi să ai 1000 de euro/lună salariu şi tot să nu fie suficient, pentru că tu crezi că meriţi sau ai nevoie de mai mult ca să îţi acoperi dorinţele şi capriciile.

Omul uşor de manipulat este needucat şi nu se informează

Un om ca să fie păcălit, nu trebuie să fie naiv tot timpul, trebuie să fie naiv la un moment dat.

În general naivitatea o consider echivalentă cu lipsa informării sau lenea de a se informa şi din acest motiv spun needucat.

Omul uşor de manipulat este disperat

Un om disperat este un om care a ajuns la capătul răbdării şi la capătul raţiunii.

Acest om va căuta orice soluţie ca să îşi încheie suferinţă pricinuită de o problemă care are o însemnătate ridicată pentru el.

Această problemă poate să fie orice, de la un obiect material pe care şi-l doreşte foarte mult, la un obiect nematerial, ceva după care tânjeşte foarte mult (prieteni, dragoste, statut, respect etc).

Omul uşor de manipulat este bolnav

Cel care suferă fizic sau psihic este de obicei şi cel mai expus ţepelor, marketingul mincinos este cel mai eficient când tu eşti bolnav, pentru că ai face orice să scapi de problemă.

Acestea sunt atributele generale ale omului uşor de păcălit şi reprezintă practic momentele (perioadele) în care suntem şi cel mai vulnerabili.

Oricine poate fi în situaţia aceasta, asta ne include pe amândoi (eu şi cu tine), din acest motiv trebuie să ne creăm nişte strategii prin care să ne ferim de manipulare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate