Cum gandesc politistii despre statul la panda.

in Evenimente

Mai jos prezentam parerea unui politist despre „statul la panda” al politiei rutiere. Citiți acest superb text scris, probabil, de un polițist, despre statul la pândă și semnificațiile sale. Bănuiesc că e scris de un polițist pentru că, dincolo de greșelile de limba română, tâmpeniile debitate sunt în concordanță cu “nu facem nimic în afară de a sancționa vitezomani”:

Pe scurt, toţi proştii, imbecilii şi ipocriţii din această ţară se plâng că poliţiştii stau la pândă. Este doar o dovadă a ipocriziei fără margini şi a  habarnismului faţă de acest domeniu al muncii de poliţie, iar această imbecilitate este folosită în general de cei frustraţi, în încercarea penibilă şi jenantă de a-şi justifica comportamentul de tipul „kamikaze„, pe care îl adoptă atunci când sunt la volan, în virtutea mentalităţii tipce cocalarului ce se crede buricul pământului.

Ce este şi mai rău, este faptul că datorită încadrărilor directe şi a politizării excesive a Poliţiei Române, au ajuns în fruntea acestei instituţii specimene ce nu au nicio legătură cu acest domeniu şi care nu au studii de specialitate în munca de poliţie, dar care îşi dau cu părerea şi chiar au puterea de decizie să modifice proceduri sau modul de acţiune al poliţistului, asta în condiţiile în care au ajuns în Academia de Poliţie sau una din cele două şcoli de poliţie, doar în vizită, iar despre manualele de tactică poliţienească doar au auzit. Sau dacă au absolvit vreo astfel de şcoală, au trecut prin ea ca gâsca prin apă. Astfel de specimene, ies în mass-media şi aberează fără nicio jenă în legătură cu acest subiect, ţinând trena tuturor habarniştilor formatori de opinie, ce au devenit peste noapte specialişti în absolut toate domeniile.

Revenind la acest stereotip al românului, ce a fost indus în conştiinţa românilor de către nişte dobitoci, conform căruia poliţistul nu trebuie să „stea la pândă„, trebuie să ştiţi că este o falsă problemă. De ce? E simplu.

În primul rând, această „pândă”, nu s-a inventat în România, peste tot în lume şi în absolut toate manualele de tactică poliţienească, această supreveghere a unei zone este printre primele măsuri şi procedee pe care le învaţă orice viitor poliţist din toată lumea asta. Pentru că această supraveghere este una dintre măsurile specifice poliţiştilor din lumea întreagă prin care surprind în flagrant persoanele ce încalcă legea şi evident că ea se aplică şi în domeniul traficului rutier.

În al doilea rând, este o falsă impresie, iar munca de prevenire nu constă nicidecum în prezenţa poliţistului la vedere, în stradă. Ba din contră, un astfel de mod de acţiune are ca efect reducerea fluenţei traficului în aceea zonă, întrucât majoritatea conducătorilor auto, la vederea unui poliţist frânează din instinct, chiar dacă nu există niciun motiv real să o facă. Şi sunt convins că fiecare dintre voi aţi întâlnit o astfel de situaţie în trafic, unde cei din faţă frânează fără vreun rost, la vederea unui poliţist.

Aşa că toţi cei ce folosesc ca pe o justificare acest mod de acţiune al poliţiştilor doar încearcă cu disperare să-şi justifice într-un mod penibil, mentalitatea păguboasă, mediocritatea şi ipocrzia, cei caracterizează.  Asta e ca şi cum ai călca în rahat de cîine şi ai deduce că de vină pentru acest lucru sunt cei care au făcut trotuarul, nu că eşti idiot.

În concluzie, o poliţie rutieră eficientă cu adevărat, este atunci când supravegherea traficului se face atât de bine încât cel ce a încălcat regulile este imediat identificat, oprit şi temperat, fără ca ceilalţi participanţi la trafic să observe.

sursa: http://www.politistul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*