Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum împiedici WhatsApp să-ți trimită datele personale către Facebook

in Articole

WhatsApp a anunțat joi că va începe să transmită o parte din datele personale ale utilizatorilor săi către Facebook. Printre acestea, elementul cheie urmărit de Facebook este numărul de telefon, cel pe baza căruia se folosește WhatsApp.

Justificarea celor de la Facebook, deși devenită deja o formulare tabu, nu este nesinceră. Compania americană va folosi numerele de telefon din WhatsApp în concordanță cu informațiile din propria bază de date în încercarea de a afișa reclame cât mai apropiate de interesele utilizatorilor săi.

Bineînțeles, că o anumită parte a utilizatorilor de WhatsApp nu au primit foarte bine vestea care, de altfel, era așteptată de acum doi ani, când aplicația de chat a fost achiziționată de Facebook pentru 19 milioane de dolari.Din fericire pentru cei care își fac griji pentru intimitatea lor, aceștia au la dispoziție opțiuni pentru a dezactiva transferul de date personale către Facebook.

Compania americană nu a impus transferul datelor, ci le-a lăsat utilizatorilor de WhatsApp o portiță de scăpare, pentru a evita un eventual proces urmat de o amendă în Uniunea Europeană, unde se cere ca acest gen de măsuri să fie aplicate doar cu acordul utilizatorilor.

De exemplu, Microsoft se află în bătaia tunurilor în Franța pentru colectarea unei cantități mari de date despre utilizatorii de Windows 10, fără ca aceștia să fi avut posibilitatea de a confirma sau a dezactiva acest transfer.Concret, există două posibilități prin care orice utilizator de WhatsApp să împiedice colectarea datelor sale personale de către Facebook.

Respingerea clauzei din noile condiții de folosire

Înainte de a începe să trimită datele personale personale către Facebook, WhatsApp cere acordul fiecărui utilizator în parte.

Astfel, pentru a împiedica transferul, în momentul în care WhatsApp vă cere acordul, nu apăsați imediat butonul ”Agree”. În schimb, apăsați în zona de jos a ecranului, unde scrie ”Read more”.Se va deschide o pagină în care se explică noua politică de trimitere a datelor personale către Facebook. Acolo există un buton pe care dacă îl apăsați dezactivați vă exprimați dezacordul cu noua clauză, împiedicând astfel transferul datelor personale către Facebook.

În final, apăsați butonul ”Agree”. Ca urmare a acestor acțiuni, ați acceptat noile condiții de utilizare ale WhatsApp, mai puțin clauza care face referire la transferul datelor personale către Facebook.Dezactivarea ulterioară
Dacă v-ați grăbit și ați acceptat noile condiții fără să citiți, mai aveți totuși o șansă. Transferul datelor către Facebook poate fi dezactivat și după ce acesta a început.

Pentru asta, intrați în WhatsApp la Settings > Account și acolo debifați unde scrie „Share my account info” pentru a opri viitoarele transferuri de date personale către Facebook.Această opțiune va fi însă vizibilă în WhatsApp numai 30 de zile din momentul acceptării noilor condiții de utilizare. Cei care nu dezactivează transferul în această perioadă, nu vor mai avea apoi nicio opțiune în acest sens.

sursa: profit.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate