Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum își tratează spaniolii fumătorii? Modelul ar putea fi preluat de România

in Articole/Diverse/Extern

Încă din anul 2011, Spania a interzis fumatul în spațiile închise. Cu toate acestea, patronii de baruri și restaurante au găsit alternative care să nu le pună în pericol încasările. Soluția ingenioasă a fost preluată rapid de la un local la altul ajungându-se din nou la ideea că orice persoană, fumătoare sau nu, poate intra într-o cafenea și de ce nu, să aprindă o țigară.

Patronii și-au despărțit, fiecare, localul în două părți cu panouri de sticlă sau lemn, o parte din local, cea destinată fumătorilor fiind spațiu lăsat liber. Senzația de loc bar fumadoresîn aer liber s-a creat prin anularea intrării propriu zise în local, în locul ușii existând un stor gigant. Cu alte cuvinte, locul pentru fumat este ca o terasă acoperită, chiar încălzită pe perioada iernii cu aparate speciale, unde fumătorul își poate aprinde, legal, o țigară, fără a deranja pe ceilalți.

În ultimiibar 1 ani foarte multe firme de amenajări din Spania s-au adaptat cerințelor și s-au specializat în renovarea localurilor în vederea instalării spațiilor pentru fumat.

 

O altă alternativă este cea a localurilor destinate exclusiv fumătorilor, așa zisul „Club al fumătorilor”, unde accesul se face pe baza legitimclub fumadoresației de membru. Cazul este întâlnit mai ales în sălile de jocuri de noroc, unde documentul de identitate ține loc de legitimația fumătorului. Mai mult decât atât, clienții fără viciul tutunului, sunt bineveniți în astfel de localuri deoarece, fumătorii au intrare separată, iar spațiul destinat lor este foarte bine delimitat.

Dat fiind succesul afacerilor de tip horeca din Spania, Coca Cola a realizat un studiu în anul 2013 și a demonstrat că există un bar la fiecare 132 de locuitori. De altfel, spaniolii sunt de părere ca barul face parte din cultura și viața lor. Potrivit studiului, mai mult de 30% dintre cei 2000 de subiecți au afirmat că ar lăsa cheile cu toată încrederea, de la propria casă, barmanului din localul favorit.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate