Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum lucreaza mafia politica? “Băiat deştept” care învârte cum doreste mulţi bani publici

in Politic

Când vine vorba de personaje care se lăfăie în bani publici, atunci Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă Buzău, se încadrează perfect în acest tablou. Într-un oraș unde, în unele cartiere, apa la robinet este neconsumabilă, iar toți cetățenii sunt nevoiți să plătească apa meteorică, Tescaru are un venit total de peste 10.000 de lei pe lună.

Ionel Tescaru, director general al Companiei de Apă – aflată în subordinea Consiliului Local – este și membru în Consiliul de administrație al societăților RAM și Transfond – Sucursala Buzău, dar și patron de societăți comerciale, prin diverși interpuși. Potrivit declarației de avere, directorul Tescaru pare un om modest, un simplu economist din clasa mijlocie.

Potrivit declarației de avere postată pe site-ul Companiei de Apă, acesta ar deține un Matiz din 2003. Cu toate acestea, el se plimbă prin oraș cu o limuzină Mercedes, cu o valoare de peste 40 de mii de euro. Conform aceleiași declarații de avere, directorul Ionel Tescaru a câștigat de la Campania de Apă, în ultimul an, peste peste două miliarde de lei vechi, însemnând aproximativ 210.000 lei. Alte sume frumușele îi revin de la RAM și Transfond, ca membru în Consiliile de Administraţie ale celor două companii.

Împreună cu soția sa, Tescaru și-a construit o frumoasă vilă în Cartierul 23 August, dar deține și un apartament cumpărat în 1994. Ținut în brațe de primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală  – un alt personaj care învârte după bunul plac banul public – Ionel Tescaru a reușit să își facă prieteni în toate partidele, fie că sunt la Putere, sau în Opoziție, așa că este greu de crezut că va pleca prea curând de la conducerea Companiei de Apă Buzău.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate