Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum protejezi cizmele de apă?

in Diverse

Cizmele şi ghetele de iarnă sunt făcute, în general, din piele prelucrată să reziste la umezeală. Dar stratul protector se poate deteriora în timp. Iată câteva soluţii care te vor ajuta să îţi păstrezi încălţămintea de iarnă uscată şi călduroasă.

Şterge cizmele sau ghetele de ploaie şi noroi după fiecare purtare. Foloseşte o lavetă umezită şi apoi una uscată pentru a curăţa bine urmele de apă şi lasă încălţămintea să se usuce într-un loc bine aerisit. Evită să pui cizmele lângă un calorifer sau altă sursă de căldură. Temperaturile ridicate deteriorează pielea, o usucă şi crapă mai uşor.

CEARA DE ALBINE, CEA MAI BUNĂ SOLUŢIE

Oricât de bune ar fi cremele de ghete, ceara de albine rămâne una dintre cele mai sigure soluţii pentru a-ţi proteja încălţămintea de apă. Aplică ceara cu o lavetă moale şi freacă bine părţile din piele naturală, evitând zonele din plastic sau cauciuc. Dupa ceruire, este bine ca încălţămintea să stea într-o cameră încălzită, astfel încât ceara să pătrundă bine în piele şi să se usuce la suprafaţă. A doua zi, şterge urmele de ceară care au rămas la suprafaţă.

COMBINĂ CEARA CU VASELINA

O altă soluţie imbatabilă împotriva umezelii este combinaţia dintre ceară şi vaselină. Trebuie să obţii o cremă de consistenţa pastei de dinţi, pe care o poţi aplica tot cu o lavetă moale şi uscată. După ce tratezi cizmele sau ghetele cu această cremă, încălzeşte pielea câteva minute cu uscătorul de păr setat la o temperatură medie. Lasă apoi încălţămintea să se usuce o zi sau două la temperatura camerei, înainte de a o purta. Soluţia este eficientă pentru cizmele din piele naturală, dar nu şi pentru cele din piele întoarsă sau din materiale care imită pielea.

CU CE CUREŢI PETELE DE SARE

Sarea din zăpadă deteriorează pielea în profunzime şi provoacă încreţituri sau crăpături pe care nu le mai poţi remedia. Cel mai bine ar fi să cureţi încălţămintea după fiecare purtare, să nu rămână umedă peste noapte. Petele albe de sare pot fi şterse uşor cu o soluţie făcută din apă şi oţet în părţi egale. Oţetul neutralizează sarea şi protejează pielea, dar trebuie diluat cu apă. După ce ghetele sau cizmele au fost bine curăţate şi uscate, poţi aplica fie o cremă de ghete pe bază de ulei, fie ceară de albine încălzită.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate