Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum recuperezi taxa auto? De ce documente ai nevoie pentru a-ți primi banii înapoi

in Stiri online

Autorităţile au elaborat procedura prin care se poate recupera taxa auto. Documentele trebuie depuse până cel târziu în 31 august 2018.

Guvernul a anunțat că toate taxele auto vor fi rambursate proprietarilor de mașini până cel târziu în 31 martie 2019, deci mult mai repede decât termenul de 5 ani stabilit anterior.

Autorităţile au eliminat timbrul de mediu începând cu 1 februarie 2017. S-a creat o situație paradoxală  pentru cei care achitaseră deja taxa.

Legea de anulare a abrogat şi procedura anterioară pentru recuperarea taxelor. Banii fuseseră luaţi pentru o taxă ilegală, dar nu era niciun cadru legal pentru a-i recupera.

La presiunile Uniunii Europene, care a ameninţat România cu o procedură de infrigement, autoritățile au găsit soluția.

Pentru început, va trebui completată o cerere tip de restituire, care va fi adăugată la dosar împreună cu documentul doveditor al plăţii taxei în copie sau original.

Dosarul va mai avea copia cărţii de identitate a vehiculului dar şi a certificatului de înmatriculare. Formatul cererii tip va fi aprobat în 15 zile, iar dosarul cu documente trebuie depus la ANAF cel târziu în 31 august 2018.

Statul va restitui banii în funcţie de tipul taxei, după cum urmează: cei care au plătit până la introducerea timbrului de mediu în 2013, îşi vor primi banii înapoi în intervalul 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018.

Ceilalţi îşi vor recupera taxa în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019. Proprietarii vor primi şi o dobândă de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere sau mai exact, 7,3% pe an.

Sursa: monitorulcj.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate