Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

CUM SĂ FOLOSEŞTI COAJA DE PORTOCALE

in Diverse

Iarna consumăm adesea citrice şi folosim portocale dulci la sucuri sau prăjituri. Dar coaja merită şi ea întrebuinţată!

Toate gospodinele, care îşi umplu cămara cu provizii de toamnă, adună coaja de portocale rase în borcane cu zahăr, să aibă un parfum dulce pentru prăjiturile de Crăciun. Iată şi alte întrebuinţări la care nu te-ai gândit.

COAJA DE PORTOCALĂ, PE POST DE CONDIMENT

Dă aroma zahărului brun punând în el coajă de portocală mărunţită şi uscată. Coaja de citrice va împiedica zahărul să se lipească şi să se solidifice. Pune câteva bucăţi de coajă de portocală într-o sticla cu ulei de măsline. Uleiul va căpăta o aromă deosebită, uşor fructată şi amăruie, numai bun pentru salatele de crudiăţti. Fierbe ceaiul de plante cu tot cu puţină coajă de portocală şi va avea un gust mai parfumat.

CUM SĂ O FOLOSEŞTI LA BAIE

După ce te săpuneşti la duş, foloseşte coaja de portocală ca pe un burete şi masează pielea. Căldura apei va elibera uleiurile volatile, care te vor parfuma. Dă luciu obiectelor sanitare cromate. Uleiurile din coaja de portocale curăţă reziduurile de săpun de pe robinete si le face mai strălucitoare. Agaţă un săculeţ cu bucăţi de coajă de portocale în baie, de preferat deasupra duşului. vei avea astfel un odorizant proaspăt.

PARFUM DE CITRICE PENTRU ÎNTREAGA CASĂ

Decojeşte portocala astfel încât să obţii bucăţi mari de coajă, de preferat două jumătăţi intacte, şi pune puţin ulei de candelă în ele. Adaugă un mic fitil de bumbac şi dă-i foc, dar ai grijă ca lumânarea improvizată să stea într-un recipient de sticlă rezistent la căldură. Pune coji de portocală în frigider, pe raftul de sus şi lasă-le câteva zile să dea un parfum delicat întregului spaţiu. Combină apă şi oteţ in cantităţi egale şi adaugă bucăţi mai mari de coajă de portocale. Lasa soluţia să infuzeze şi apoi curăţă cu ea obiectele sanitare, tocătoarele şi ustensilele de lemn sau blatul mesei din bucătărie.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate