Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum sa iti construiesti sentimente pozitive

in Psihologie

Sentimentele pozitive, sau emotiile pozitive, sunt ceva mai mult decat sa te simti fericit. Sentimentele pozitive includ bucuria, placerea, incantarea, surpriza, entuziasmul, interesul, veselia, mandria, iubirea, dorinta, uimirea, mirarea, satisfactia, implinirea si evident, fericirea. A simti o emotie pozitiva este vital pentru sanatatea noastra, nu numai pentru senzatia placuta pe care ti-o ofera acest lucru, ci si datorita faptului ca emotia pozitiva este un factor care contribuie la dezvoltarea, cresterea si sanatatea personala.

positive_psychology_course_image

Cele mai frecvente lucruri care ne dau placere si bucurie imediata sunt:

Mancatul

Activitatile sociale

Sexul

Miscarea si sportul

Alcoolul si alte droguri

Succesul si aprobarea societatii

Valorificarea aptitudinilor

Muzica si celelalte arte

Religia

Vremea buna

Un mediu inconjurator bun

Odihna si relaxarea

Cat de importanta sunt emotiile pozitive?

Psihologia pozitiva ne arata cat de dinamic este efectul emotiilor pozitive.

Practic, emotiile pozitive ne fac mai creative si devin parte dintr-o miscare interioara de reactiune care creaza o spirala ascendenta spre alte emotii pozitive. Scest efect al emotiilor pozitive asupra dezvoltarii aptitudinilor este numit  “Teoria largirii ci construirii” (Barbara Frederickson). Emotia pozitiva ne face mai buni in tot ce tine de viata noastra. Astfel, toate aceste emotii pozitive si senzatii bune au un impact benefic asupra noastra  si pot sa construiasca abilitati itelectuale, sociale, psihologice si fizice.

Cu cat suntem mai fericiti cu atat devenim mai buni!

Emotiile pozitive sunt o resursa importanta. Ele construiesc si sprijina:

 • Creativitatea, originalitatea si flexibilitatea
 • Increderea si siguranta de sine
 • Sanatatea fizica si mentala
 • Abilitatile intelectuale
 • Intuitia si perceptia
 • Productivitatea, acticitatea si energia
 • Recuperarea dupa boala si reducerea durerii
 • Sanatatea si durata de viata
 • Relatiile mai bune si abilitati sociale, conexiunea si cumonicarea cu ceilalti
 • Optimismul
 • Perseverenta
 • Rezistenta la strategiile de iesire din impas
 • Abilitatea de a-i ajuta pe ceilalti
 • Abilitatea de a depasi emotiile negative: cand suntem fericiti, e greu sa ne simtim tristi.

 

Emotia pozitiva ca resursa pozitiva

Cand simtim bucurie, placere, sau orice alta emotie pozitiva, aceasta se stocheaza automat in banca memoriei noastre-o rezerva din care putem extrage senzatii si emotii pozitive din trecut, care sa ne ajute in present. Faptul ca ne dorim sa retraim emotia sau placerea ne ajuta sa crestem si sa ne dezvoltam cautandu-le din nou.

Oamenii fericiti sunt mai inclinati sa participle la activitati noi si sa isi fixeze alte obiective atunci cand se simt bine si au mai multe abilitati si resurse din activitati mai vechi care le-au adus o stare de bine.

Cand suntem fericiti, suntem mai capabili sa reactionam si sa raspundem mediului nostru , fapt care construieste, de asemenea, alte resurse. Aceste resurse construiesc mai multa incredere in sine, mai mult abilitati si pun baza unor actiuni si emotii pozitive viitoare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Psihologie

SUB ACELASI ACOPERIS

Parinti si copii in aceeasi locuinta, pana la varste inaintate ale tuturor.
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate