Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum să îţi păstrezi albul strălucitor al dinţilor?

in Sanatate

Orice persoană visează la un zâmbet alb, perfect sănătos şi strălucitor pe care să îl afişeze cu fiecare ocazie. Însă, acest lucru nu este uşor de obţinut. În fiecare zi, acizii şi bacteriile atacă şi deteriorează structura minerală a smalţului dentar, iar de multe ori, deşi dinţii sunt sănătoşi şi aliniaţi corect, îngălbenirea acestora ne împiedică să avem zâmbetul mult dorit.

Culoarea naturală a dinţilor variază de la galben-maroniu la gri-albastru. Fiecare dintre noi are o altă nuanţă a dinţilor ce are legătură, printre altele, cu gradul lor de mineralizare. Discoloraţia dinţilor este adesea cauzată de factori precum fumatul, consumul de cafea, vin roşu sau ceai şi, în anumite cazuri, de administrarea de antibiotice. De asemenea, o igienă orală precară şi alimentaţia incorectă pot duce la apariţia cariilor dentare, a depunerilor de tartru, a gingivitei şi, ulterior, la afecţiuni grave precum parodontoza.

ALBIREA DINŢILOR

Reprezintă procesul de redare a culorii naturale a dinţilor şi de eliminare a petelor existente pe suprafaţa acestora. În prezent, albirea dinţilor este din ce în ce mai populară şi poate fi obţinută prin diferite metode, începând cu cele tradiţionale (periajul cu bicarbonat de sodiu), folosirea de geluri profesionale, paste speciale de albire a dinţilor, până la tehnici de albire cu metoda laser.

Bicarbonatul de sodiu provoacă o reacţie alcalină şi stopează formarea plăcii bacteriene şi se regăseşte în multe paste de dinti existente pe piaţă, prin urmare nu este necesară utilizarea lui suplimentar.

Folosirea altor metode tradiţionale, precum sarea şi cărbunele, poate face mai mult rău decât bine din cauza texturii abrazive, efectul fiind similar cu folosirea unui şmirghel pentru curăţarea smalţului dentar.

Metodele moderne de albire a dinţilor pot da rezultate în termen scurt, însă sunt relativ costisitoare şi pot avea efecte adverse, cum ar fi, hipersensibilitatea dentară şi iritarea bucală, cel mai des a gingiilor.

Periajul zilnic este cea mai eficienta modalitate prin care putem preveni şi remedia simplu îngălbenirea dinţilor. Se recomandă folosirea pastelor de dinţi profesionale pentru albirea dinţilor, care curăţă delicat şi eficient dinţii, îndepărtează placa bacteriană şi petele de pe dinţi, conferind un alb natural fără a ataca smalţul.

SFATURI PENTRU DINŢI ALBI ŞI SĂNĂTOŞI: adoptă o dieta bazata pe alimente care  nu au un efect negativ asupra sănătăţii dinţilor: lapte, legume, fructe; curăţă dinţii după fiecare masă cel puţin 3 minute, de fiecare dată; după periaj, se recomandă curăţarea dinţilor cu aţă dentară; este indicat ca, după periaj, să clătim cavitatea bucala cu apă de gura, care are rolul de a preveni apariţia tartrului şi a cariilor şi de a întări gingiile; utilizează periute speciale, ai căror peri ajung şi în spaţiile interdentare greu accesibile; se recomandă consultul stomatologic regulat (o dată la 4 luni la copii şi o dată la 6 luni în cazul adulţilor).

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate