Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum sa mentii pasiunea in cuplu

in Psihologie

E in natura noastra sa iubim, iar adevarata iubire este dezinteresata si lipsita de teama. Bucuria ei se ragaseste in bucuria de a darui; suferinta nu este necesara in dezvoltarea omului.

Cand o femeie devine indiferenta sau critica si inceteaza sa fie o inspiratie pentru sotul ei, atunci, lui ii lipseste stimulul de la inceputurile relatiei lor, devenind nelinistit si nefericit. Cateva reguli simple te vor face sa intelegi de ce si cand s-a stins focul, insa va fi intotdeauna acolo si arde mocnit. Depinde doar de tine!

Cele trei tipuri de intimitate

Exista trei feluri de intimitate: fizica, emotionala si spiritual. Aceste trei feluri de intimitate trebuie sa existe laolalta. Fiecare dintre noi cauta intimitatea emotionala. Vrem sa avem comunicare reala, intelegere reciproca si comuniune. Vrem sa fim in armonie cu cineva, iar cand o relatie intima contine toate cele trei elemente, atinci intimitatea fizica este mai semnificativa si poate fi foarte sanatoasa si tamaduitaore.

A spune “nu”

A iubi pe cineva nu insemna a spune “da” la tot ceea ce vrea celalata persoana. La baza iubirii fata de altcineva sta faptul de a te cunoaste pe tine insuti si a sti de ce anume ai nevoie. E important ca faptul de a iubi oe cineva sa nu devina mai importanta decat a te asculta pe tine insuti si a sti de ce ai nevoie.

Exista trei radacini puternice

Pentru a ne pastra angajamentul fata de partenerul sau partenera noastra si pentru a tine piept celor mai grele furtuni emotionale , avem nevoie de radacini puternice. Daca asteptam pana cand avem probleme cu partenerul sau partenera noastra si abia atunci incercam sa le solutionam, nu vom avea cladite radacinisuficient de puternice care sa reziste atacului. Radacinile unei relatii de durata sunt starea de prezenta continua, ascultare profunda si un mod iubitor de a vorbi, la care sa adauga sustinerea din partea unei comunitati puternice.

Cum sa redescoperi aprecierea si pasiunea intr-o relatie

Cand o persoana pe care o iubiesti are o suferinta mare, ea nu are suficienta energie ca sa te imbratiseze sis a tea jute sa suferi mai putin. Asa ca este firesc sa te simti dezamagit. Avand grija de tie, poti sa oferi sprijin persoanei  iubite si sa readuci bucuria in relatia voastra.

Cand ne uitam la cealalta persoana , avem uneri impresia ca vedem ceea ce simtim ca ne lipseste. Credem ca avem nevoie de altcineva pe care sa ne sprijinim, in care sa ne gasim refugiu, in care sa ne gasim refugiu, si astfel, ne diminuam suferinta.

 

Cele sase mantre pentru a mentine o relatie functionala

 

  • Sunt aici pentru tine
  • Stiu ca esti acolo si sunt fericit/a
  • Stiu ca suferi
  • Sufar- Te rog ajuta-ma sunt cateva cuvinte de spus, insa ele pot fi greu verbalizate, mai ales daca credem ca cea care ne-a provocat suferinta este chiar persoana pe care o iubim.
  • Acesta este un moment fericit- cand esti cu persoana pe care o iubesti, poti pronunta aceste cuvinte.
  • Ai partial dreptate- cuvinte pe care le poti verbaliza atunci cand cineva te felicita sau te critica.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Psihologie

SUB ACELASI ACOPERIS

Parinti si copii in aceeasi locuinta, pana la varste inaintate ale tuturor.
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate