Cum să ne îngrijim parul

in Sanatate

ingrijirea-parului-413x336

Frunzele şi rădăcinile de brusture încetinesc căderea părului şi elimină peliculele. Se prepară punând o mână din fiecare la un litru de apă. Se fierbe vreo zece minute şi se strecoară. Această loţiune se foloseşte zilnic la fricţionarea pielii capului.

Frunzele, florile şi seminţele de Condurul- Doamnei, sunt foarte eficace pentru oprirea căderii părului. Frunzele si florile se folosesc proaspete punând o mână din fiecare la macerat, timp de cinci sau şase ore, într-un litru de apă. Dacă nu, fierbeţi zece minute patru linguri de seminţe într-un litru de apă apoi strecuraţi. Se foloseşte zilnic la frecţii.

Frunzele de Creson, sunt foarte bogate în esenţe sulfurate. Ele sunt folosite mai ales proaspete. Se scoate sucul şi se foloseşte la fricţionarea pielii capului pentru a limita căderea părului, dar şi pentru a lupta împotriva părului gras.

Băile de Ghimbir dau rezultate bune în tratamentul împotriva parului gras. Se pun patru linguri într-un litru de apă şi se lasă să fiarbă cinci minute. Loţiunea obţinută se foloseşte la fricţionarea zilnică sau în ultima apă de clătire.

Cuişoarele şi florile de Lavandă, sunt puternic antiseptice. Este necesar să se adauge câte puţin la diferitele loţiuni.

Florile de Romaniţă, dau un reflex blond părului de culoare deschisă. Folosite în ultima apă de clătire, ele se prepară punând o mâna de flori la un litru şi jumătate de apă. Se fierbe la foc mic un sfert de oră, după care se filtrează.

Frunzele de urzică, se folosesc proaspete sau uscate. Din frunzele proaspete se extrage sucul care se foloseşte la fricţionarea pielii capului. Frunzele uscate se fierb (o mână de frunze, timp de zece minute, într-un litru de apă). Se foloseşte la fricţionare sau în ultima apă de clătire.

Florile şi frunzele de Pansea sălbatică, adevărat depurativ al pielii capului, sunt recomandate la fricţionare sau în ultima apă de clătire împotriva peliculelor şi diverselor dermatoze. Se pune o mână la un litru de apă şi se lasă să fiarbă timp de zece minute.

Frunzele de Rozmarin şi de Salvie, sunt tonifiante bine cunoscute ale părului şi pielii capului şi sunt folosite la fricţionare sau în ultima apă de clatire.

Frunzele de Lămâioară, tonifiant excelent. Cea mai bună dintre toate clătirile, pe care toţi ar trebui să o facem foarte des, deoarece rolul antiseptic al lămâioarei este foarte important. Se prepară punând o mână de frunze la un litru de apă; se lasă la fiert la foc mic, între zece minute şi un sfert de oră. Se strecoară şi se foloseşte în ultima apă de clătire.

Loţiune împotriva căderii părului

Seminţe de condurul-doamnei: 10g
Radacini de brusture: 10g
Frunze de rozmarin: 10 g
Frunze de urzică: 10 g
Cuişoare: 2 g
Alcool de 90 de grade: 150 g.

Se pun plantele în alcool şi se lasă la macerat timp de patru sau cinci zile. Apoi se face un decoct concentrat din frunze de lămâioară (100 g la un litru de apă; se fierb zece minute) şi se toarnş peste plantele puse la macerat. Se lasă aşa timp de zece ore. Se strecoară. Loţiunea se foloseşte la fricţionarea zilnică a pielii capului.

Baie de plante pentru toate felurile de păr
Pentru a întări, a da tonus şi vigoare părului obosit şi deficient.
Frunze de lămâioară
Frunze de brusture (praf): 100 g
Rădăcini de brusture (praf): 100 g
Frunze de urzică (praf): 100 g
Frunze de rozmarin (praf) 100 g.

În funcţie de lungimea părului, patru linguri din amestec în puţină apă clocotită (exact canitatea necesară ca să iasă o pastă nici prea lichidă şi nici prea groasă). Se lasă să se umfle câteva minute. Se aplică pe păr curat şi ud (deci după spălare), insistând asupra pielii capului, se lasă să acţioneze între o jumătate de oră şi trei sferturi de oră. Se clăteşte cu apă abundentă. În cazul unei căderi puternice a părului sau a unui păr foarte obosit, se face o aplicare o dată pe săptămână timp de patru sau cinci săptămâni, apoi o data pe lună sau din când în când. Pentru părul uscat sau decolorat se adaugă preparatului o linguriţă de boabe de grâu încolţit.

Baie de plante împotriva părului gras
Frunze de salvie (praf): 100 g
Bace de ienupar (praf): 100 g
Frunze de lămâioara (praf): 100 g
Cuişoare (praf): 40 g.
Se amestecă prafurile între ele. Aplicarea şi prepararea este identica cu formula precedentă. Se mai pot adauga acestui preparat cinci picături de esenţă de salvie sau de cedru.

Oţet de clătire
Asociat cu plantele tonice, oţetul de clătire elimină calcarul din apă şi dă strălucire părului tern.
Flori de lavandă: 50 g
Rădacini de brusture: 20 g
Frunze de urzici: 20 g
Frunze de lămâioara: 20 g
Esenţă de lămâie: 10 picături
Esenţă de lămâioara: 10 picături
Esenţă de cedru: 10 picături
Oţet de mere: 1 litru.

Se pun plantele şi esenţele în oţet şi se lasă la macerat timp de opt zile, agitând din când în când. Se strecoară. Se pune o lingură din soluţia obţinută într-un litru de apă şi se foloseşte în ultima apă de clătire. Sticla trebuie agitată înainte de fiecare folosire.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*