Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum să nu iei ţeapă la supermarketuri. Sfaturi pentru cumpărătorul isteţ

in Articole/Centru Media/Comert/Educational/Stiri online

   Nu de puţine ori, atunci când mergi la mall sau la supermarket, aşa, ca într-un sejur într-un ţinut exotic, ai exact senzaţia că, la câte produse vezi pe acolo, ai nevoie cam de tot ce se vede. Umpli coşul cu vrute-nevrute, cardul sau portofelul devine mai uşor, apoi realizezi că te-ai lăsat dus de val şi că multe din cele cumpărate puteau să fi stat liniştite, acolo, în raft. Ba mai vezi că unele mărfuri sunt cam stricate, sau „doar” expirate, sau că preţul este ceva mai „umflat” decât era la raft. Deci, rişti să ai un anume procent de pagubă care, cu puţină atenţie, putea fi evitată.

   Iată câteva sfaturi care te pot ajuta atunci când dai o tură, aşa, la shopping.

   Fă-ţi o listă cu ce trebuie NEAPĂRAT să cumperi şi încadrează-te pe cât posibil, în ea. Doar în cazurile de strictă necesitate (ai uitat vreo „prioritate” sau ai găsit CHIAR ceva interesant) să o depăşeşti

   Nu cumpăra cantităţi mari. Nu mai sunt anii 80, când luai produse cu tona, că „nu se ştie când mai bagă”. Magazinul nu pleacă de acolo. Sau dacă pleacă, găseşti altul.

   Nu te ambala la oferte. Ofertele au un singur scop: să se scape magazinul de marfa veche sau în curs de expirare. Nu sunt făcute de dragul clientului, ci de dragul de a nu rămâne cu produsele în rafturi. Vezi clar CE e la ofertă şi verifică toate datele de pe etichetă. Nu uita şi cum arată, calitativ.

   ATENŢIE LA TERMENUL DE GARANŢIE! Cu cât e mai apropiat calendaristic, cu atât e mai riscant. Vezi că, de multe ori, produsele care expiră curând sunt sunt plasate mai vizibil în rafturi. Nu te sfii să scormoneşti şi dincolo de produsele „din faţă”. Vei avea surpriza plăcută de a găsi alt termen de valabilitate, ceva mai lung. Nu te baza (mai ales în cazul produselor din carne), că „le pun în congelator şi e OK”. Nu e OK.

   Citeşte atent eticheta! Multe magazine puneau şi poate mai pun etichete „amăgitoare”, mai ales la oferte: un preţ mic, cu adaosul „acum, numai la….. lei”. Dacă te uiţi mai detaliat, vei vedea că preţul atractiv este valabul doar când cumperi două sau mai multe bucăţi din acelaşi produs.

   La fel, vezi că în multe cazuri oferta a expirat de fapt, preţul fiind întreg.

   Vezi dacă vitrinele frigorifice chiar funcţionează!. E simplu: dacă e mai rece decât tempertura generală, e OK. Dacă nu e niciun semn cum că acestea ar fi în stare de funcţionare (mai ales în frigiderele unde sunt băuturi), evită să le cumperi. Altfel rişti să iei un produs alterat, chiar dacă se încadrează în termenul de garanţie.

   Verifică integritatea ambalajului! Să nu fie lovit, perforat, desfăcut, îndoit.

  Când plăteşti cash cu bancnote mari, fă un efort şi reţine o parte (ultimele cifre) din seria bancnotei. Nu de alta, dar la casă s-ar putea să primeşti rest de la mai puţin, şi să ai o dovadă clară că ai avut dreptate. Verifică restul imediat ce îl primeşti.

   Să sperăm că, urmând aceste câteva sfaturi, cheltuielile pentru o „şedinţă” de shopping nu te vor afecta prea mult. (foto: pixabay.com)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate