Chef Doru Serban te invata cum sa prepari galuste pufoase. Iata!
Ingrediente
O radacina mica de telina
O radacina de pastarnac
O ceapa
O foaie de dafin
O legatura de patrunjel
2 oua
7 linguri de gris
O lingura de ulei
Sare
Se fierb tacamurile aproximativ 10 minute pana cand se ridica spuma in oala, apoi se aduna spuma si se adauga legumele tocate mari, dafinul si coditele de patrunjel.
Se asezoneaza cu sare si piper si se fierbe pana cand legumele si carnea sunt patrunse.
Se freaca ouale cu uleiul si cu sarea, apoi se adauga grisul in ploaie, pana ajunge la consistenta unei smantani groase.
Cu o lingura incalzita in supa, luam din compozitie si adaugam galustele in supa.
Acoperim oala si fierbem maxim 10 minute, la foc mic, apoi oprim focul.
Inainte de servire, se toaca pratrunjel proaspat. Galustele se mai pot fierbe si in apa clocotita si apoi se adauga in supa.
1. Imediat ce ai terminat de preparat galustele, pune-le la fiert intr-o oala cu apa, clocotita.
2. Nu te grabi sa pui intreaga compozitie la fiert. Pentru inceput pune o singura lingurita pentru a vedea daca mai au nevoie de gris sau au prea mult. Daca au prea mult gris si ies tari bate un albus spuma si incorporeaza-l in compozitie.
3. Pentru a nu se “desface” in timpul fierberii, adauga in apa o lingura de faina.
4. Iti doresti ca galustele sa aiba culoare galbuie? Adauga putin malai in compozitie (maxim o lingurita la un ou).