Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum să risipești peste cinci sute de mii de euro. Casa maimuțelor de la Grădina Zoologică din Galați, fără maimuțe

in Articole/Diverse/Stiri online

Într-o țară frumoasă, dar în care există peste 100.000 de persoane cu o pensie de 85 de lei/lună și într-un oraș sărac cum este Galați, în care mii de oameni depind de ajutorul statului, Grădina Zoologică și-a permis să facă aroganța de a cheltui 535.000 de euro pentru un adăpost pentru maimuțe.
Maimuțele, vor locui în 1.500 de metri pătrați construiți. Imobilul principal este încălzit și gândit pentru sezonul rece și i se adaugă și patru cuști exterioare care mai necesită cel puțin 100.000 de euro deoarece nu s-au făcut încă finisajele. Nu există încă maimuțe.
Risipa de bani din orașul în care cea mai mare parte a locuințelor parcă fac parte dintr-un ghetou proletar, nu s-a încheiat. Directorul Grădinii Zoologice din Galați spune că:”Va trebui să montăm crengi de copaci, frânghii, platforme. Trebuie acoperită podeaua cu un material, fie cauciuc, fie lemnos, astfel încât să amortizeze căderile maimuțelor, trebuie făcute platforme pentru odihnă și pentru hrănire, atât la interior, cât și la exterior”. Adică încă cel puțin o sută de mii de euro mai trebuie irosiți.
Banii folosiți pentru cei 1.500 de metri pătrați construiți provin 75% de la Ministerul Mediului și restul din bugetul local al Consiliului Județean.
Nu se știe când, în grădina zoologică vor poposi 4 familii de maimuțe.
Metrul pătrat din”casa maimuțelor” deja a costat 700 de euro și dacă comparam cu costul metrului pătrat dintr-o zonă rezidențială care este de circa 500 de euro, putem spune că maimuțele vor locui în una dintre cele mai scumpe case din Galați.
Casa vulpilor a costat circa 1.000 de euro/metrul pătrat.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate