Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum să te machiezi în funcție de forma feţei

in Articole

Machiajul realizat în funcţie de forma feţei se bazează pe jocul de lumini şi umbre, susţine make-up artistul Zsuzsa Hidi. Ea spune că, de exemplu, zonele pe care vom pune luminozitate vor părea mai mari, mai voluminoase, iar zonele umbrite vor părea mai mici. Pornind de la aceste reguli de bază şi cunoscându-ţi forma feţei, vei putea aplica machiajul adecvat, care să te scoată în evidenta.

12140676_675589879210341_3421398831446038694_n

Principalele forme ale feţei sunt :

  • faţa ovală
  • faţa lungă
  • faţa rotundă
  • faţa pătrată
  • faţa triunghiulară (cu vâful în jos sau în sus)

Faţa ovală reprezintă forma ideală. Aceasta nu necesită corecturi şi poţi adopta orice stil de machiaj doreşti.
Faţa lungă este apropiată ca formă de faţa ovală, însă este puţin mai îngustă. Pentru a corecta această senzaţie de alungire vom umbri partea superioara a frunţii şi bărbia. Trebuie evitate sprancenele arcuite cu arcada foarte înaltă. Pentru a distrage atenţia de la bărbia alungită, se aplică un ruj într-o culoare intensă pe buze.
Faţa rotundă este caracterizata de obraji plini şi o lăţime mai mare în zona pomeţilor. Pentru a corecta această formă, umbreşte lateralele feţei (stanga-dreapta) şi conturează pomeţii. Forma ideală pentru sprâncene este cea unghiulară, care poate distrage atenţia de la rotunjimea feţei. Este recomandat să adopţi un machiaj al ochilor puternic şi să conturezi buzele pentru a atrage atenţia către centrul feţei.
Faţa pătrată este caracterizata prin aceeasi latime a fruntii, obrajilor şi a maxilarului. Cea mai evidentă trăsătură este linia pătrată a maxilarului. Pentru a corecta o faţă pătrată trebuie să umbreşti colţurile frunţii şi ale maxilarelor, iar partea de luminozitate va fi aplicată pe centrul feţei. Machiajul ochilor va fi unul în nuanţe închise pe zona de colţ extern şi nuante deschise în colţul intern. Pentru a atrage atenţia către centrul feţei, se conturează buzele cu un creion şi se aplică un ruj în culoarea dorită.
Fata triunghiulara cu vârful în jos se caracterizează printr-o bărbie îngustă şi frunte mai voluminoasă. Corectarea acestei forme de faţă se face prin iluminarea bărbiei şi umbrirea tâmplelor şi a frunţii. Se conturează buzele într-o culoare intensă şi deschisă pentru a da impresia de mărire în partea de jos a feţei.
Faţa triunghiulară cu vârful în sus este caracterizată prin zona de bărbie latăa, voluminoasă şi o frunte îngustă. Pentru a corecta această formă, aplică luminozitate pe frunte şi umbreşte părţile laterale ale maxilarului. Sprâncenele trebuie alungite. Ochii, de asemenea, trebuie să aibă o formă alungită şi ascendentă. Pentru a nu atrage atenţia către bărbie este recomandat să nu-ţi conturezi buzele într-o culoare intensă.

Mai mult: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate