Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum sa-ti construiesti singur o piramida

in Curiozitati/Educational

piramida-reikicenter-oradea

O modalitate simpla de a construii o piramida, fără raportor sau alte instrumente profesioniste ale desenului tehnic,este de a înmulţii pentru linia de baza nr 1,57075 cu înălţimea pe care dorim sa o aibă piramida. Pentru laturile triunghiului se înmulţeşte aceeaşi înălţime cu 1,4945.Acesti factori fac ca unghiul piramidei sa fie de 53 grade.

Se trasează pe un carton mai tare si se măsoară cu mare atenţie. Pentru a va verifica singuri când aproape terminaţi piramida de construit, măsuraţi întotdeauna diagonalele pătratului , adică baza piramidei. Trebuie sa fie egale chiar foarte exacte. De aceste lucruri depind in mare măsura tot ceea ce se întâmpla intr-o piramida. 🙂

PIRAMIDE CONICE

Pentru piramide conice, treaba este si mai simpla!Desenaţi un cerc pe un carton si trasaţi-i diametrul. La capetele liniei notaţi cu pct. “A” si “B” si decupaţi cercul pe aceasta diagonala.

Aţi obţinut doua semicercuri. Îndoiţi un semicerc astfel încât pct”A” sa cada pe pct “B”.Acum lipiţi cu banda adeziva canturile, fără sa le suprapuneţi. Veţi vadea ca funcţionează si acest tip de piramida.

FAZA1: Documentarea.

 

Totul a început când am citit o serie de cărţi despre aşa ceva, si care mi-au captat în mod deosebit atenţia. Deoarece aici au fost câteva persoana care au solicitat o bibliografie despre acest fenomen, iată ceea ce ştiu că a fost publicat pe seama acestui fenomen:

1) Energia Secretă a piramidei – Max Toth şi Greg Nielsen    ( Ed. Saeculum I.O. Vestala ) 1999

2) Piramida lui Keops – Ipoteze   – Paul Ioan  ( Ed. All )    1998

3) Cum să folosiţi energia piramidei – Ramon Plana şi P. Palos Pons   ( Aldo Press )    1999

4) Efectul de piramidă – Paul Liekens  ( Ed. Saeculum I.O. Vestala )    1998

 

Alte două cărţi demne de citit însă care nu se referă strict la piramide sunt:

5) “Lumi galactice” scrisă de Doru Davidovici

6) Bioenergia Darul Divinităţii – Radu Ilie Mânecuţă

 

FAZA2: Construirea piramidei.

 

După ce am citit aceste cărţi am început să realizez propriu-zis experimente cu piramide de diferite mărimi, în total am realizat aproximativ 8 piramide cea mai mare având o înălţime de 19 cm iar cea mai mică de 10 cm. Dimensiunile cartoanelor din care le-am realizat, m-au limitat la aceste mărimi ale piramidelor. Aveam mai multe metode de construire a lor. În primul rând precizia în construirea piramidelor practic nu prea are cum să depăşească valoarea de 0.1 mm, iar precizia medie este de 0.2 mm. Nu spun că nu se poate mai bine, dar în cazul meu atât a fost posibil.

Două  formule excelente pentru cei ce vor să construiască o piramidă sunt:

 

B=H*1,57075

L=H*1,4945

 

unde B=Baza piramidei, L=latura piramidei, H=înălţimea piramidei.

 

O modalitate (preferată pentru piramide de dimensiuni mici) de a construi o piramidă este de a trasa pe carton un cerc cu raza egală cu lungimea laturii pentru ca după aceea să se unească pe circumferinţa cercului cele 4 baze ale piramidei, apoi se decupează urmărind conturul, după care se îndoaie feţele piramidei, iar două dintre feţe se lipesc împreună cu bandă adezivă.

 

A doua modalitate (pentru piramide de dimensiuni mai mari) este de a realiza separat cele 4 feţe ale piramidei. apoi lipindu-le cu bandă adezivă. Feţele piramidei se pot realiza fie cu metoda de mai sus, desenând un cerc cu raza=L iar apoi se trasează baza din a cărei capete pornesc spre centrul cercului cele 2 laturi ale triunghiului (feţei); sau se ştie că unghiul făcut de laturile triunghiului (feţei) cu baza este de 51,25 ; sau pe un carton se desenează un dreptunghi cu lungimea de 2,5*B şi lăţimea egală cu înălţimea triunghiului isoscel care porneşte din vârful acestuia. Apoi se desenează ca un zig zag cele 4 triunghiuri.

 

Aceste metode pur şi simplu au fost mai la îndemâna mea, nefiind cele mai eficiente sau precise, însă îndeajuns de simple.

 

FAZA3: Alinierea piramidei.

 

După ce am terminat de construit piramida, următoarea mare provocare a reprezentat-o alinierea piramidei pe axa MAGNETICĂ N-S. Vă rog să observaţi faptul că axa magnetică după părerea mea este cea care ar trebui să fie luată în considerare. Deoarece piramida trebuie sa intre în “contact” cu o serie de energii, iar magnetismul planetei este una dintre aceste energii (pe lângă forţele telurice care sunt specifice fiecărui loc de pe glob). Iar cum eu locuiesc intr-un bloc de 8 etaje (şi sunt sigur că nu sunt singurul :)) ), stabilirea polului nord magnetic este aproape imposibil, pentru ca structura metalică a blocului, aparatele electronice, instalaţia electrică a blocului sunt impedimente de necontestat şi de neevitat. De aceea cred că de fapt aşa cum am observat mai târziu, piramida îşi “pierde” şi ea simţul orientării şi nu are efectele aşteptate. Pot spune că aproape 98% din experimentele pe care le-am făcut în apartamentul meu au fost un eşec.

De multe ori autosugestia poate fi destul de puternică în anumite cazuri, iar reuşita experimentului pare a fi de netăgăduit (până survine o analiză amănunţită a faptelor) – cel puţin eu aşa am păţit de câteva ori. Cele 2% care au mai rămas pot spune că sunt acelea care m-au făcut să continui să experimentez.

Modalitate de a afla nordul Magnetic

Eram însă în dificultate de a afla nordul magnetic real!!! Au survenit o serie de idei care de care mai năstruşnice, însă nu lipsite de complicaţie. M-am folosit de o aţă la capătul căreia atârna ceva greu (astfel încât aţa să stea perfect vertical), o busolă şi un ceas şi am fost într-un parc din apropiere, unde influenţele magnetice altele decât cele terestre erau minime. Aici am aşezat busola pe pământ şi am notat care este unghiul format de umbra aţei (umbra trebuie să treacă prin centrul busolei) cu nordul magnetic. Şi în acelaşi timp am notat ora. Apoi a doua zi la aceeaşi oră am repetat experimentul însă singurul lucru care l-am avut de făcut a fost să trasez pe ceva fix umbra aţei. Iar cu ajutorul umbrei desenate pe foaia, sau obiectul respectiv, am mai trasat o linie care să formeze cu umbra un unghi egal cu cel notat în parc. Iar această nouă linie este nordul magnetic real al Pământului. Poate părea extrem de migălos şi dificil, dar odată “adusă” această linie în casă, se poate calcula nordul magnetic real, în orice punct din casă.

 

Nu vreau să fie un roman tot acest mail, aşa că trec la efectele pe care am încercat să le evidenţiez.

Fără să fiu nepoliticos am observat că cineva a încercat să bea apă de piramidă. Eu unul am încercat să fac acest lucru însă, “ghinionul” meu a fost că era vară, iar după ce a stat în piramidă apa avea un gust mai rău decât orice, era pur şi simplu “clocită” cum se mai spune. Am încercat să pun miere în piramidă (se spune că ar trebui să se întărească extrem de bine) însă acest lucru nu s-a întâmplat pentru că era VARĂ :)) iar mierea nu se întăreşte decât dacă condiţiile atmosferice permit acest lucru (adică temperaturi scăzute, logic :)) ). La capitolul dulciuri (napolitane, sucuri) am observat întradevăr nişte schimbări semnificative, însă numai la nivel de gust (care mi se pare unul dintre cel mai subiective simţuri ale omului), deci fără prea mare relevanţă. Am realizat şi câteva experimente cu lama de ras, însă eu la vârsta aceea nu prea necesitam bărbierit prea des :)). Aşa că am renunţat repede la acest experiment.

Acum ca o remarcă comică: Am renunţat la experimente şi din lipsă de timp şi din cauza părinţilor care credeau că copilul lor se ocupă cu practici magice necurate. lol :))

Un alt lucru interesant ar fi faptul, un pendul construit simplu cu o aţă şi o bilă micuţă metalică la unul din capete se comportă extrem de interesant în jurul unei piramide. Prima mea senzaţie, ŞI NUMAI (aproape că toţi membri familiei mele, mi-au confirmat), a fost aceea că piramida respinge bila metalică de la capătul pendulului pe care îl ţineam în mână şi pe care am încercat să-l apropii de vârful piramidei. Ce este straniu este faptul că bila parcă pur şi simplu nu vrea să stea deasupra vârfului piramidei, ba chiar se angajează într-o mişcare de rotaţie ca şi cum deasupra piramidei ar fi un con de energie care îl respinge. (se spune ca energia piramidei formează un con deasupra vârfului ei).

 

Ar fi foarte multe de spus, dar timpul şi cred că şi nervii dumneavoastră nu prea sunt de acord. :)) . De altfel pasiunea mea pentru acest subiect m-a făcut să îl tratez într-un spaţiu aşa de larg.

 

Acum revenind la ştiinţă, şi la explicaţii logice. Părerea mea despre piramidă, mai bine zis despre FORMELE GEOMETRICE în general, este aceea că întradevăr ele ascund o energie pozitivă sau negativă care are o anumită intensitate sau “orientare”. Piramida pare a fi forma cu cea mai mare concentraţie de energie “cosmică” şi anume la înălţimea de 1/3*H faţă de bază şi 2/3 faţă de vârf. Oare piramidele din Egipt şi nu numai sunt chiar aşa o întâmplare?? Eu unul nu cred, nimic pe acest pământ nu pare să fie întâmplător! Cu toate că experimentele mele de până acum s-au dovedit nişte semi-eşecuri, eu cred în continuare în puterea piramidei.

 

Dacă orice corp produce gravitaţie prin simplul fapt că are o masă, atunci orice corp care are o formă, poate avea la rândul lui o energie specifică formei respective. Vreau să fac o analogie scurtă, între gravitaţie şi “energia piramidei”, oamenii de ştiinţă recunosc existenţa gravitaţiei fără a cunoaşte însă prea bine particula numită graviton, oare de ce nu se poate recunoaşte şi existenţa acestei energii căreia îi simţim efectele, la fel ca gravitaţia, îi cunoaştem provenienţa, la fel ca în cazul gravitaţiei, însă nu am văzut care este aceea particulă a energiei, respectiv a gravitaţiei.

Odată ce veţi citi acele cărţi de care am pomenit, veţi descoperi că există energia piramidei este măsurabilă, ca şi gravitaţia, însă această măsurare se realizează prin intermediul unor “intermediari” care prezintă anumite efecte, la fel ca şi în cazul gravitaţiei.

 

Acest subiect este mult prea larg, aşa că mă voi opri aici, însă nu înainte de a promite că voi urmări cu interes evoluţia discuţiilor de pe acest forum, şi de a promite că voi reveni şi cu alte mail-uri.

Pe curând şi multă sănătate căci este mai bună decât toate!!! :))

Mă bucur ca a folosit cuiva ceea ce am scris eu despre piramida, si sper sa aveţi mai mult succes in experimentele cu piramida decât mine. Despre faptul ca piramida poate fi realizate doar din muchii, pot sa spun ca întradevăr aceasta metoda de a construi piramida doar din muchii este una considerata la fel de normala ca si o piramida cu fete laterale realizate din diverse materiale. Deci nu pot decât sa te încurajez in ceea ce vrei sa faci. Eu unul nu am realizat aşa ceva pana acum pentru ca mi-a cam lipsit materia prima :). Si un avantaj pe care cred ca un asemenea tip de piramida l-ar putea avea, este faptul ca condiţiile atmosferice din jurul si interiorul piramidei sunt aceleaşi ca si cele din camera in care se afla
piramida. Deci acest mediu identic ajuta la eliminarea unor factori care puteau sa reprezinte adevăratul motiv pentru efectele unor experimente si nu piramida in sine. Pe de alta parte se ştie ca cuprul este un bun de curent electric, iar in principal are proprietăţi ce îl recomand in experimentele cu piramida.

In rest ce pot sa spun, bafta multa si sper sa aud vesti bune. Daca mai pot
sa te ajut cu ceva, cu cea mai mare plăcere.

Piramida se orientează astfel:

Laturile pătratului care reprezintă baza piramidei trebuie sa fie paralele cu cele 4 puncte cardinale. (Deci NU diagonala pătratului este cea care trebuie sa fie paralela cu punctele cardinale)

Întradevăr nordul magnetic se schimba in mod constant (ba chiar se ştie ca exista un ciclu de schimbare a polilor magnetici), insa se poate afla destul de uşor care este unghiul de deviaţie a nordului magnetic fata de cel geografic. Eu unul ştiam ca nordul magnetic se afla la 127,2 km de cel geografic. Deci printr-un calcul simplu ştiind distanta de la Bucureşti la Polul nord geografic, rezulta o deviaţie de aproximativ 5,7 grade. Si am sa-ti spun ceva cred eu destul de interesant pentru ca am observat ca nu prea consideri importanta deviaţia aceasta care exista intre cele doua. Sunt cazuri in care marinari aflaţi in largul oceanului s-au orientat cu ajutorul busolei si au realizat o harta a regiunilor explorate, iar după câţiva ani acele harţi au fost folosite de câtre alţi marinari (probabil ca vroiau sa găsească o comoara, ceva… 🙂 ). Iar cei din urma nu au reuşit sa găsească locurile respective trasate pe harta mai veche pentru ca intre timp nordul magnetic nu mai corespundea cu cel de acum câteva sute de ani. Deci uneori contează si cea mai mica deviaţie. 🙂 Ştiam ca nordul magnetic se deplasează cu aproximativ 30 de metri pe zi sau ceva de genul asta.

 

In legătura cu modul de construire a piramidelor uita-te pe forum la celelalte mesaje, si vei găsi o grămada de indicaţii si o mulţime de tehnici de construire a unei piramide.

Salut! 🙂 Am citit problema cu nordul magnetic si ţin sa precizez ca e FOARTE importanta orientarea CORECTA a piramidei, deoarece o deplasare de chiar 1 grad de la axa corecta, scade mult din performantele piramidei, pentru simplu fapt ca plaja dintre randament 100% si 0 este de numai 45 grd !

De aceea orientarea piramidei este recomandat sa se facă după direcţia Stelei Polare.

De asemenea, câmpurile magnetice, electrice, structurile metalice (fierul-beton din pereţii blocurilor) scad foarte mult randamentul unei piramide.

In sfârşit – primul mesaj de când m-am înscris …. 🙂

Nu ştiu cum e cu pir. conice, eu mi-am făcut una din carton, dar nu am
avut suficienta răbdare sa o testez in multe condiţii… cred ca una
condiţiile necesare pt a avea succes cu priamidele este rabdarea…

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica cookies Mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate