CUM SA-TI FACI PROPRIUL GRATAR DE GRADINA. FOARTE SIMPLU SI CU FORME DEOSEBITE.

in Constructii

Un grătar de grădină sau de curte este mai mult o piesă de mobilier [de curte sau grădină], dar dacă insişti puţin şi pe utilitate, îţi vei da seama că nu e numai atât. Vechiul grătar unde-mi prăjeam cărnurile era unul vechi, din tablă, cu picioare de fier-beton, dar care a fost gândit bine. Cu timpul, însă, el a început să ruginească, să se umple de tot felul de adaosuri, grăsimi şi negreli pe care nu le mai puteam curăţa nici cu polizorul, aşa că m-am decis să fac unul zidit, care să fie acoperit, să aibă o masă de lucru mai igienică – şi mai uşor de curăţat, un compartiment în care să pun discul la care de asemenea se pot pregăti o serie de mâncaruri şi, bineînţeles, nişte spaţii pentru depozitarea cărbunilor şi a lemnelor de foc, ori a ustensilelor necesare grătăritului. 

Recunosc că nu am inventat eu apa caldă, aşa că am făcut nişte vizite pe site-urile celor care au construit grătare de grădină, am studiat mai multe modele de pe net, am luat ce mi-a plăcut de la fiecare şi aşa am ajuns la forma finală, pe care o puteţi vedea la sfârşit. Vă avertizez că nu am nicio pregătire în acest domeniu, iar ce am facut este doar hobby şi plăcerea de a “pierde” timpul util. Şi, ca orice începător, am început cu o greşeală de care mi-am dat seama abia la final, când a început o ploaie mai generoasă şi mi-a inundat puţin construcţia.

Aşadar, celor care vor să-şi construiască aşa ceva şi se vor inspira de la mine, le recomand să înceapă construcţia grătarului ceva mai sus de nivelul solului, tocmai pentru a evita micile inundaţii care se pot ivi în jurul lui. Nu-i o nenorocire ce mi s-a întâmplat, că nu plouă zilnic şi-l pot ridica prin turnare de ciment suplimentar, dar e bine sa învăţaţi din greşelile altora, ca să nu munciţi în plus ulterior.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.