Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum să-ți păstrezi îmbrăcămintea ca nouă. Ce NU ştiaţi despre spălatul hainelor

in Diverse

Spalatul rufelor nu este tocmai activitatea voastră preferată? Nici a noastră. Şi pentru că nu suntem atenţi cum sortăm rufele, anual, multe articole vestimentare ajung la coşul de gunoi pentru că s-au stricat în timpul spălatului. Un expert însă, vine în ajutorul nostru. Iată cele mai bune sfaturi pentru a ne menţine hainele în stare bună dupa spalatul lor.

1. Nu folosiţi niciodată balsam atunci cînd spălaţi prosoape. Le fac mai puţin absorbante

2. Nu spălaţi hainele din polyester la temperaturi înalte. Dacă veţi face această greşeală, nu veţi mai scăpa niciodată de „creţurile” formate în material.

3. Spalaţi sutienele utilizând doar programul „spălare manuală”.

4. Hainele noi ar trebui spălate numai cu îmbrăcăminte de aceeaşi culoare pentru a evita ca acestea să prindă culoare. Şi nu ne referim doar la hainele deschise şi închise la culoare. Este posibil să fie nevoie să umpleţi o maşină întreagă numai cu „haine roşii”

5. Băgaţi hainele în maşină pe dos, pentru a evita scămoşarea. Dacă totuşi îmbrăcâmintea se scămoşează, îndepărtaţi scamele folosind bandă adezivă sau o lamă de ras.

6. Înmuiaţi hainele albe în înălbitor.

7. Curăţaţi maşina odată la trei luni: Porniţi maşina goală, setaţi cel mai „fierbinte” program disponibil, de obicei 90 de grade, şi adăugaţi un agent de decalcifiere la doza recomandată de detergent.

8.Folosiţi detergenţi diferiţi pentru diferite tipuri de haine: pudra biologică este cea mai bună pentru a păstra albul, alb. Spălaţi hainele colorate la temperatura de 30 de grade, folosind un detergent lichid special pentru aceste tipuri de haine. Mătasea şi lâna trebuie spălate folosind un detergent delicat, non-biologic.

9. Spălaţi hainele din fibre naturale după câteva purtări. Moliile sunt atrase de mirosul de transpiraţie, şi nu vă doriţi ca acestea să vă invadeze garderoba.

10. Înmuiaţi prosoapele şi ţesăturile în substanţe pentru dedurizarea apei.

sursa: observator.tv

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate