CUM SALVEZI O PLANTĂ BOLNAVĂ

in Diverse

Plantele aproape ofilite sau atacate de dăunători mai au o şansă, dacă au rădăcinile sănătoase. Iată cum le poţi salva!

TRANSPLANTAREA. Pregăteşte un ghiveci nou şi pământ de calitate. Pune pe fundul ghiveciului un strat subţire de pietriş sau bile de argilă pentru a favoriza scurgerea apei, apoi adaugă pământul fertil. Plantează floarea cu grijă, să nu fie rădăcinile înghesuite sau indoite. Este important ca ele să se acomodeze rapid în noul vas şi să poată hrăni planta. Ţine ghiveciul departe de soare şi udă cu moderaţie pământul, până când planta începe să îşi revină şi face frunze noi.

ADAUGĂ FERTILIZATORI. Dacă planta ta se usucă din cauza pământului de proastă calitate din ghiveci, o poţi salva adăugând fertilizatori. Sapă pământul cu o furculiţă, să fie afânat şi permeabil. Apoi udă planta moderat cu un tratament pe baza de minerale. Foloseşte fertilizatori solubili în apă, care sunt mai usor de absorbit de rădăcini. Citeşte indicaţiile de pe etichetă şi ai grijă să nu faci o soluţie prea concentrată.

SCAPĂ DE DĂUNĂTORI. Dacă planta ta bolnavă a fost atacată de purici sau mucegai, curăţă pământul de la suprafaţa ghiveciului şi înlocuieşte-l cu pământ bun şi curat, apoi curăţă şi frunzele cu o soluţie slabă din apa călduţă şi detergent de vase. Detergentul atacă majoritatea dăunătorilor plantelor, dar este indicat doar pentru cele care au frunze rezistente, precum ficusul.

SOARELE ŞI LUMINA. Dacă planta ta s-a ofilit pentru că toată vara a stat în plin soare, găseşte-i în casă un loc mai ferit, unde să primească lumină doar dimineaţa. Rupe frunzele uscate şi udă moderat, până apar frunze noi şi sănătoase.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.