Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum se făcea școala pe vremea lui Ceaușescu? Vremurile GRELE în care Ceaușescu era la putere nu sunt cunoscute de tinerii de azi!

in Educational

Tinerii nu-și imaginează cum era școala atunci când părinții sau buneii lor învățau! Am hotărât să descriem câteva detalii de atunci pentru a ne aminti și pentru a povesti și altora cum se făcea școala pe vreme lui Ceaușescu.

Îmbrăcămintea la școală era foarte importantă, fetele erau îmbrăcate în sarafan până la nivelul genunchilor, o bluză de culoare albastru deschis și carnetul de elev trebuia să-l ai în mână la intrarea în blocul școlii.

Toți elevii aveau o oră de practică, în orașe se făcea ora de cusut sau compactorie, iar în mediul rural copii erau nevoiți să meargă pe dealuri și să învețe să muncească fizic în agricultură.

Carnetul de elev avea o formă dreptunghiulară, făcut dintr-un carton calitativ și pânză protectoare, iar pe copertă avea, numaidecât, stema Republicii Socialiste România.

Carnetul era oglinda oricărui elev, acesta putea demonstra succesele elevului și munca pe care o depune.

Un portret ideal prin care se poate descrie un elev de pe acea vreme era copilul care era îndrăgostit de România, de regimul socialist, de țară și partid!

Orice elev avea obligațiunea de a-și exprima prin fapte dragostea față de țară. Elevul era dator să iubească, să respecte și să ridice în slăvi munca, fiind mereu sub controlul cuiva, iar timpul liber nu exista deloc, acesta trebuia ocupat cu o activitate!

Acestea sunt câteva detalii care diferențiază total un elev de pe acele timpuri și un elev din anul 2017!

Sursa: secretelesanatatii.info

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate