Cum se fierbe UN OU PERFECT pentru PASTE!

in Articole

Vorba „nu ştii nici măcar să fierbi un ou” nu este la fel de cunoscută în alte ţări unde oamenii preferă să mănânce ouăle fierte, ochiuri, sau jumări. Fie comoditate, fie tradiţie, ouăle sunt un aliment foarte consumat şi foarte popular la micul dejun, mai ales în ţările anglo-saxone. Popularitatea lor a crescut şi datorită bufetelor suedeze pe care le întâlnim la hoteluri.

Este necesar să stai cu ochii pe ceas atunci când fierbi un ou. Timpul este important, iar ouăle pot fi delicioase dacă respecți anumite reguli.

Astfel, pentru oua moi, lasa-le să stea 4 minute. Dacă vrei însă ouă mai ferme, dar totuși cu interiorul moale, lasă-le 6 minute. În cazul în care îți dorești ouă tari, lasă-le 10 minute în apă.

Cum „orice naş îşi are naşul”, preferinţele diferă în funcţie de persoană – unora le plac ouăle bine făcute, altora cu gălbenuşul moale sau aproape crud. Cum să nimereşti exact rezultatul dorit, asta e deja altceva. Poate fi considerată o adevărată artă.

Cu siguranţă vi s-a întâmplat să vreţi să fierbeţi un ou tare şi, de fapt, să vi se scurgă gălbenuşul. Ştiţi exact cât să îl lăsaţi să fiarbă ca să îţVorba deja consacrată „nu ştii nici măcar să fierbi un ou” nu este la fel de cunoscută în alte ţări unde oamenii preferă să mănânce ouăle fierte, ochiuri, poşate sau jumări. Fie comoditate, fie tradiţie, ouăle sunt un aliment foarte consumat şi foarte popular la micul dejun, mai ales în ţările anglo-saxone. Popularitatea lor crescut şi datorită bufetelor suedeze pe care le întâlnim la hoteluri.

Cum „orice naş îşi are naşul”, preferinţele diferă în funcţie de persoană – unora le plac ouăle bine făcute, altora cu gălbenuşul moale sau aproape crud. Cum să nimereşti exact rezultatul dorit, asta e deja altceva. Poate fi considerată o adevărată artă.

Cu siguranţă vi s-a întâmplat să vreţi să fierbeţi un ou tare şi, de fapt, să vi se scurgă gălbenuşul. Ştii exact cât să îl laşi să fiarbă ca să îţi iasă fix cum îţi doreşti? Pentru a elucida acest mister, Heston Blumenthal a dezvăluit în The Guardian formula perfectă pentru oul perfect: „Cu gălbenuşul moale şi cu albuşul perfect alb şi făcut.”

Trebuie să recunoaştem că procesul în sine de a găti un ou fără să se scurgă gălbenuşul, să ai grijă să nu te arzi cu apa clocotită, să nu se spargă oul în timp ce fierbe apa, toate aceste lucruri par mai complicate decât simplul gest de a pune un ou la fiert, nu-i aşa?

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.