Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum se prepara corect ceaiul de ghimbir. Toată lumea face această greşeală

in Sanatate/Secretele bucatariei

Capacitatea sa de a calma stomacul deranjat l-a ajutat să câştige faima, iar popularitatea să a crescut pe măsură de oamenii de ştiinţă îi descopereau proprietăţile vindecătoare. Ghimbirul este un rizom care nu ar trebui să lipsească din nicio casă, având numeroase beneficii.

12313526_957776080943674_5575084695739038486_n

O sursă bogată de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidraţi, fibre, seleniu, sodiu, vitamine (C, E, B6) ghimbirul se poate consumă sub diferite forme: în supe, ceaiuri, murat, zaharisit, etc.

Reţeta ceaiului de ghimbir

Ingrediente:
4 până la 6 felii subţiri de ghimbir crud
1½ la 2 căni de apă filtrată
Un pic de suc de lămâie
1 la 2 linguri de miere crudă

Mod de preparare:

Important este ca rădăcina de ghimbir să fie pusă după ce aţi stins focul, nu în timp ce apa fierbe, aceasta fiind una dintre principalele greşeli pe care oamenii o fac când prepară ceaiul.

Spălaţi şi curăţaţi rădăcina de ghimbir, apoi tăiaţi-o în felii subţiri. Puneţi apă la fiert, iar când da în clocot adăugaţi ghimbirul. Acoperiţi vasul şi lăsaţi la fiert 10 minute, apoi strecuraţi, adăugaţi sucul de lămâie, iar când se mai răceşte mierea.

 

Beneficiile ceaiului de ghimbir:

– Reduce inflamatiile articulare

– Proprietăţi anticancer

– Arde grăsimea

– Ameliorează migrenele

– Îmbunătăţeşte circulaţia

– Întăreşte imunitatea

– Leac pentru stomac

– Lupta cu infecţiile respiratorii

Sursa: bzi.ro

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web