Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum tratam tulburarile intestinale?

in Sanatate

 

Boala Celiacală (enteropatie glutenică) este o tulburare intestinală cauzată de intoleranţă la gluten şi acesta este un diagnostic des, ca rezultat al consumului ridicat de produse care conţin grâu, secară, ovăz şi orz. Acestea conţin toate, proteina gluten.

Ingerarea glutenului distruge cilii (proiecţii mici, zvelte, vasculare, carea măresc suprafaţa unei membrane) şi acest lucru interferează cu absorbţia de substanţe nutritive.

Malnutriţia poate rezulta din absorbţia diminuată. Alte simptome includ dureri abdominale, balonare, diaree şi flatulentă severă. Aceasta poate duce, de asemenea, la anemie. Toate boabele trebuie să fie verificate şi, dacă este necesar, eliminate din dietă. Ar trebui să fie furnizat un spectru complet de elemente nutritive suplimentare, cu accent deosebit pe enzime digestive.

Intoleranţa la produsele alimentare şi chimice este deja epidemie în societatea noastră. Aceasta se manifestă într-o gamă largă de simptome de balonare, în cazul bolilor mintale.

Identificarea şi evitarea de substanţe incriminate şi o dietă de bună calitate sunt necesare deoarece sprijină sistemul imunitar.

O dietă restrictivă va fi un pas necesar pentru a reveni la sănătate pentru bolnavii cronici care suferă de alergii sau sensibilităţi. Este important ca orice astfel de dietă restrictivă să fie monitorizată îndeaproape. Experienţa a arătat că, în mod repetat, dietele restrictive pe termen lung, produc de multe ori efectul opus, adică, persoana devine bolnavă. Acest lucru pare să rezulte din plictiseală pe care o presupune o astfel de dietă şi lipsa substanţelor nutritive dintr-o varietate limitată de produse alimentare şi din digestia eşuată.

Nu se recurge la programe restrictive dietetice, pe durată nedeterminată.

Cei mai mulţi oameni nu sunt capabili să facă saltul instant la starea bună de sănătate, pe care o astfel de dietă ar trebui să o aducă. Este mai bine pentru ei să se angajeze pe deplin unui regim pentru alergie scăzut, pentru 7, 10 sau 20 de zile şi apoi să se relaxeze.

Zicală veche „un pic din ceea ce îţi place, nu te omoară” pare să fie nu numai adevărata, dar esenţiala. Poți începe să reintroduci alimentele suspecte pe o rotaţie de aproximativ 4 zile. Organismul va tolera acest lucru, de obicei. Iată încă un motiv pentru varietate în dietă.

Următorul program dietetic cu alergie scăzută este eficient şi nu prea greu de aplicat. Nu îl urmaţi pe termen nedefinit. Folosiţi-l pentru a sparge sensibilităţile alimentare şi pentru a furniza organismului o perioadă de odihnă şi de recuperare de la astfel de alimente. Continuaţi să încercaţi şi să introduceţi o varietate mai mare în dietă – inclusiv tratamentul ocazional. Nu uitaţi să căutaţi alergenii de mediu cum ar fi vopseaua nouă, pilotele de pene, păturile de lână, băile şi casa mucegăite.

Această dietă este sigură şi oferă toate proteinele şi nutrienţii necesari pentru o sănătate excelentă. Evident, orice aliment problematic ar trebui omis.

Multi oameni fac fata cu bine acestei diete pentru o scurtă până la moderată perioadă de timp. Trebuie să fii pregătit. Acest lucru înseamnă cumpărarea alimentelor admise în avans şi gustări cum ar fi orez fiert, legume crude, conserve de sardine, fructe cu coajă lemnoasă şi fructe. Puteţi mânca alimentele care vă plac cu măsură, atâta timp cât există o varietate. Nu uitaţi că va puteti aştepta la reacţii de detoxifiere.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate