Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Cum vrea să scape Suedia de cerșetorii români

in Evenimente/Extern/Stiri online

Suedia le-a pus gând cerșetorilor români. Aproximativ 4.000 de cerșetori din ţara noastră sunt pe străzile din ţara nordică, însă acest lucru ar putea să ajungă la un final. Guvernul de la Stockholm vrea să interzică cerșetoria și studiază restricţiile din alte ţări nordice, relatează EUObserver.

„Cerșitul pe străzile din Suedia nu poate rezolva niciodată problemele majore de excluziune și sărăcie din România și Bulgaria”, a declarat ministrul administraţiei publice, Ardalan Shekarabi.
„Punctul de plecare pentru acest guvern este să apere și să dezvolte modul (social) suedez. Nu se poate spune că face parte din modelul suedez rezolvarea sărăciei prin cerșetorie”, a continuat oficialul suedez. Acesta a făcut afirmaţiile în cadrul unei reuniuni de la Reykjavik cu omologi din state nordice, unde s-a discutat despre probleme presante pentru administraţiile locale din aceste ţări.

Aproximativ 4.000 de persoane, în majoritate romi originari din România, cerșesc în Suedia, precizează sursa citată. Ministrul pentru egalitate, Asa Regner, le-a cerut anul trecut suedezilor să sprijine organizaţiile care ajută oameni săraci în România, în loc să le ofere cerșetorilor bani.

La rândul său, coordonatorul guvernamental pentru combaterea cerșetoriei, Martin Valfridsson, a estimat, într-un raport din 2016, că interzicerea practicii ar fi dificilă. „Ar trebui să fie incriminat fie gestul de a cere ajutor, fie cel de a oferi. Cred că niciuna din variante nu este o idee bună”, a declarat Valfridsson, la postul de radio naţional, în luna mai.

Schimbarea de poziţie a guvernului intervine după ce un sondaj comandat de executiv a relevat că jumătate dintre suedezi susţin interzicerea cerșetoriei, un sfert fiind împotrivă, iar restul nu au o opinie.

În Danemarca s-a interzis cerșetoria, iar cei care sunt prinși de mai multe ori făcând acest lucru riscă până la șase luni de închisoare. Norvegia nu a reușit anul trecut să introducă în legislaţie interdicţia de a cerși, după ce unul din partidele care susţin guvernul a refuzat să sprijine propunerea. Câteva municipalităţi au introdus, însă, interdicţii la nivel local, dar numai una este încă în vigoare.

sursa: ziaresireviste.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate