Cumplitul Gustave, crocodilul Gigant din Africa. Peste 300 de oameni i-au servit drept hrană locatarului din râul Ruzizi

in Articole

Crocodilul de Nil (Crocodylus niloticus) din specia căruia face parte și cumplitul Gustave, este cel mai mare crocodilian din Africa. De fapt, nu este întrecut în mărime decât de crocodilul de apă sărată (Crocodylus porosus) care trăiește in Asia de sud-est, India și Australia. Dar chiar și din rândul celor mai mari crocodili de apă sărată existenți în prezent, cu greu s-ar putea identifica vreun exemplar care să poată rivaliza cu Gustave.

crocodilul-mancator-de-oamni

Mușcătura sa este absolut devastatoare. Conform tuturor studiilor de specialitate, marii crocodilieni ai lumii sunt viețuitoarele care posedă cea mai puternică mușcătură dintre toate animalele din prezent. Nici măcar un tigru, urs, hienă sau rechin nu se poate compara cu un crocodil adult, când vine vorba de forța dezvoltată de maxilare!

Care este recordul lui Gustave? Ei bine, autoritățile din Burundi au, până în prezent, o listă care conține numele a peste 300 de oameni care i-au servit drept hrană locatarului din râul Ruzizi. Lista completă cuprinde mai multe victime, numai că aici este Africa, iar o parte dintre atacurile fatale ale lui Gustave nu au fost semnalate încă autorităților, deoarece victimele trăiau în sate izolate.

gustave3

Majoritatea victimelor sale au fost înșfăcate în momentele periculoase, când fie se scăldau, fie se aflau în apă pentru a strânge plasele de pescuit. O parte din victime erau femei aflate la râu pentru a spăla haine. Regele apelor era însă atât de îndrăzneț încât, uneori, își sălta trupul imens deasupra apei pentru a înșfăca vreun pescar ghinionist direct din barcă…
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.