Cunosti motivul pentru care se incretesc degetele atunci cand stai in apa?

in Curiozitati

De fapt, degetele nu se umflă, ci se îngustează, pentru că vasele de sânge din interiorul lor se contractă.

Degetele de la mâini şi de la picioare sunt cele mai predispuse să se încreţească, deoarece pielea din aceaste zone are un strat mai subţire de keratină şi este lipsită de păr, care ar putea secreta uleiul protector numit sebum.

Mai mult, neurologii susţin că apariţia cutelor are drept explicaţie evoluţia noastră. Corpul nostru se adaptează la mediul înconjurător. Practic, aceste cute formate pe degete oferă o aderenţă mai bună, îmbunătăţind, astfel, capacitatea noastră de a prinde mai bine în mână diverse lucruri atunci când suntem sub apă.

Cu toate acestea, există situaţii în care pielea de pe degete se încreţeşte chiar şi fără să le ţii în apă. Cauzele pot varia de la infecţii, precum Candida, la probleme cu glanda tiroidă, lupus sau diabet şi până la deshidratare, scrie unica.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.