Cura de slabire cu miere

in Agronomie/Regim alimentar

La o primă impresie, am fi tentaţi să includem mierea în aceeaşi categorie cu zahărul: este dulce, deci îngraşă. Ne pripim, vor spune specialiştii, acest produs apicol este plin de surprize plăcute. Chiar şi când vine vorba de a ţine o cură de slăbire.

Numai cine n-a fost niciodată la dietă nu ştie cât de cruntă poate pofta de dulce tocmai atunci când încerci să scapi de câteva kilograme. De aceea, găsirea unor produse dulci care să nu lase urme asupra siluetei noastre este o miză importantă. De fapt, şi mai corect, dulci, dar şi sănătoase. Ei bine, un astfel de „desert” natural şi sănătos este mierea. Cu condiţia să fie consumată cu moderaţie. „Mierea are putere calorică mare, dar, consumată în cantităţi mici, care nu depăşesc 40 g pe zi, are beneficii reale asupra organismului, inclusiv în timpul curelor de slăbire. Datorită substanţelor biologic active din compoziţia sa, este, de departe, de preferat zahărului şi edulcoranţilor din produsele «light» sau cu «zero calorii»”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.

 

 

Mierea are o compoziţie complexă, care adună laolaltă 22 de aminoacizi, enzime, vitamine şi minerale, fiecare dintre ele cu rol esenţial în reglarea proceselor metabolice care ne ajută să rămânem supli şi sănătoşi. „Vorbind în general despre compoziţia mierii, pe lângă zaharurile simple direct asimilabile – glucoză şi fructoză, mierea conţine în cantităţi mici un spectru larg de minerale şi de vitamine, enzime, dar şi principii cu acţiune antibiotică şi antioxidantă”, spune doctor biochimist Cristina Mateescu de la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură din Bucureşti.

sursa: adevarul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.