Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Curăţarea aparatului de fotografiat

in Arta

Această operaţiune necesita câteva instrumente, pe care orice fotograf trebuie să le aibă în geanta sa:

 

– bucata de ţesătură care îndepărtează praful,

 

– o pensulă fină,

 

– o pompiţă de cauciuc (asemănătoare parei de cauciuc ce se găseşte la centrele tehnico-medicale) .

 

 

Acestea servesc mai ales curăţirii exterioare a aparatului. Exista la unele magazine de specialitate truse speciale ce includ şi o pompiţă prevăzută cu pensulă.

 

 

Trebuie avut grija ca să efectuăm operaţiile de curăţire cu delicateţe, deoarece, printr-o manipulare prea agresivă, se pot produce deteriorări ale suprafeţelor respective. Nu trebuie exagerat cu frecvenţa acestei operaţiuni, mai ales că nu praful este cel care deranjează la fotografiere, ci petele de grăsime, care scad luminozitatea aparatului. Acestea trebuie şterse cât mai repede, altfel va fi mai dificil şi pot degrada în timp pelicula antireflex de pe lentila frontală a obiectivului.

 

 

Mai întâi vom curăţa corpul aparatului şi faţa obiectivelor cu bucata de ţesătură, de preferinţă bumbac sau, mai bine, microfibră specială pentru astfel de operaţiuni. Apoi vom folosi pensula fină pentru curăţarea lentilelor, filtrelor şi a interiorului aparatului.
Atenţie! Nu încercaţi să folosiţi spirt ori alte substanţe chimice care pot ataca stratul antireflex de pe obiectiv! Există soluţii speciale, gen şampon diluat, pentru curăţarea lentilelor.

 

 

Atenţie! Nu curăţaţi obturatorul aparatului cu pensule ori alte mijloace! Lamelele obturatorului sunt extrem de fragile la acţiuni mecanice, şi o mică îndoire a acestora poate duce la reparaţii foarte costisitoare. Curăţarea lui se va face doar de către un specialist, ceea ce va costa cu siguranţă mult mai puţin decât o eventuală reparaţie a sa.

 

 

Praful din interiorul aparatului şi de pe obiective, care rămâne după folosirea pensulei, poate fi îndepărtat cu ajutorul pompiţei de cauciuc.

 

 

Nu trebuie uitat că aparatul şi obiectivele trebuie protejate de murdărie prin folosirea genţilor foto, a tocurilor speciale şi a cutiilor pentru filtre. De asemenea, unii fotografi lasă permanent pe obiectiv un filtru UV [ultra violet] transparent, pentru protejarea acestuia.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Arta

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate