Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Daca ai centrala de apartament…trebuie sa stii asta!

in Evenimente

Dacă îți încălzești apartamentul sau casa cu centrală termică trebuie să ști că din toamnă intră în vigoare noi reglementări. În mare ele înseamnă să plătești mai mult și să ai nenumarate bătăi de cap de repoziționări, chiar si modificari ale constructiei.

Dacă centrala are zece ani ești obligat de normele europene să iei alta si mai nou se introduce taxa pe coș.

Domnul Ionuț Nejloveanu, vicepreședintele ANPSC (Asociația Națională a Prestatorilor de Servicii de Contorizare și Calcul al utilităților) a declarat recent la o televiziune publică faptul că din toamna acestui an, va intra în vigoare o directivă europeană care va obliga deținătorii de centrale termice de apartament să scoată mai mulți bani din buzunar.

Aceasta ca urmare a faptului că, după cum relata acest personaj, centralele poluează și, ca în nicio țară din UE, nu se permite montarea centralei în apartament. Personal, plimbându-mă prin Europa civilizată (Franța, Olanda, Italia, Spania) am văzut nenumărate centrale funcționând în incinte ale imobilelor, deci care ar fi problema? Tot în acel context dânsul ne mai obligă pe noi, muritorii de rând, să schimbăm centralele de apartament din 10 în 10 ani, fiindcă în viziunea dumnealui acestea se amortizează în această perioadă. Și dacă centrala mea funcționează perfect și nici nu am chef să mă amortizez?

La achiziționarea unei centrale, mă refeream la noi, amărăștenii ăștia care ne-am achiziționat și montat deja acest moft sau fiță, cum doriți dumneavoastră să-i spuneți, trebuia să fim informați că în perspectivă va fi o schimbare legislativă de acest gen sau că tot în perspectivă vom fi obligați să montăm coșuri de inox ca să nu ne mai poluăm vecinii și pe lângă asta ca să fie tacâmul complet, vom plăti și o taxă de coș, deci facturile vor fi din nou umflate.

Aceasta aberație legislativă vă apărea începând cu data de 26 septembrie 2015 și, colac peste pupăză, ne obligă din nou să achiziționăm doar centrale în condensație, care din punct de vedere al costurilor sunt mult mai scumpe față de cele clasice.

Deci, dragii mei…mai puteți?

2015-05-13 09_46_31-centrale termice art. [Compatibility Mode] - Microsoft Word

La o prima evaluare estimăm că această investiție (centrală, țeavă, calorifere, robinetărie, manoperă etc) ar ajunge pentru un apartament de 3 – 4 camere la 8 – 10 000 lei!!

Din punctul dumneavoastră de vedere, chiar dacă nu sunteți profesioniști într-ale tehnicii, considerați că această investiție se poate amortiza în 10 ani? Oare indivizi de acest gen trăiesc la Paris, Beverly Hills sau Londra și nu printre români? Ori și-au pierdut simțul valorii banului!

De sus lucrurile se văd roz având în vedere salariile pe care acești indivizi le au… pentru ei nu există probleme de ordin financiar, dar vom trăi și om vedea dacă această aberație legislativă va fi pusă în practică.

Sergiu TABAN

Sursa: http://reper24.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate