Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Dacian Cioloș a strâns gunoaiele din Parcul Natural Văcăreşti

in Ecologie/Evenimente/Politic/Stiri online

Premierul Dacian Cioloș, alături de două sute de voluntari a participat la acțiunea de strângere a gunoaielor din Parcul Natural Văcăreşti, numit și ”Delta dintre Blocuri”.

Premierul Dacian Cioloş este un DOER! Strânge deșeuri cot la cot cu cei 200 de voluntari Let’s Do It, România! prezenți astăzi la acțiune din Parcul Văcărești. We Did It, Again!”, a precizat fundația care a participat alături de Ministerul Mediului, la consolidarea proiectului de ecologizare a parcului.

Am participat azi la ecologizarea Parcului Natural Văcărești din București, primul parc natural urban din România și din Europa continentală (…) Mă bucur să văd că parcul Văcărești este azi arie naturală protejată. Mă bucur să văd că o idee, care la început părea de nerealizat, este astăzi un proiect de dezvoltare care are tot sprijinul Guvernului României (…) pentru mine, istoria acestui loc viu este și o lecție: există proiecte și idei pe care trebuie să ni le asumăm, chiar dacă, uneori, ele pot părea utopice.”, a precizat premierul pe rețelele de socializare.

Delta Văcăreşti este primul parc natural urban din Europa continentală. Se întinde pe 186 de hectare şi adăposteşte aproape 100 de specii protejate, printre care și vidra care ”se află în vârful lanțului trofic al acestui ecosistem acvatic, iar prezența ei în acest areal indică un potențial trofic ridicat și un nivel redus de poluare, vidra fiind un indicator de mediu important al unei stări ecologice bune”, după cum precizează se site-ul oficial parcnaturalvacaresti.ro.

sursă foto: Facebook/Ciprian Muntele

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Ecologie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate