Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Dacian Cioloș își schimbă echipa: Guvernul intră într-o etapă nouă, de livrare a rezultatelor

in Evenimente/Extern/Stiri online

Premierul Dacian Cioloş a anunţat remanierea Guvernului deoarece își dorește rezultate mai bune din partea miniștrilor. Dan Costescu, ministrul Transporturilor a demisionat, iar miniştrii Educaţiei, Adrian Curaj, Comunicaţiilor, Marius Bostan, şi al Relaţiei cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu au fost înlocuiți.

După o perioadă de construcţie, Guvernul intră într-o etapă nouă, de livrare a rezultatelor. Am ieşit cu mai multe proiecte pregătite în ultimele luni. Sunt multe dosare pe care am avansat bine dar sunt şi domenii unde doresc să dau un impuls. Am decis să operez unele schimbări în guvern. Patru de data aceasta. Nu înseamnă că în perioada următoare nu voi lua şi alte decizii, dacă va fi cazul. Vreau să le mulţumesc domnilor Adrian Curaj, Dan Costescu, Marius Bostan şi Dan Stoenescu.”, a explicat premierul Dacian Cioloș.

Prim-ministrul propune la ministerul Educației pe Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, despre care afirmă că îi cunoaște foarte bine activitatea și este un foarte bun manager. Sorin Buşe, fost şef al Centrului De Cercetare Tehnologică Renault este propus la ministerul Transporturilor, iar pentru Români de pretutindeni va fi domeniul de activitate al fostului ambasador în Spania, Maria Ligor.

Dacian Cioloș a pus accent pe motivul remanierii ca fiind livrarea de rezultate și accelerarea proiectelor. În ceea ce privesc Transporturile, premierul dorește accelerarea proiectelor de autostrăzi și mai ales reforma la CNADNR, pe care menționează că o așteaptă de câteva luni. În ceea ce privește ministerul Comunicaţiilor, Cioloș precizează că dorește o mai bună claritate modului în care sunt coordonate, la nivelul Guvernului, anumite platforme IT. De asemeni, premierul a declarat că la Educație rezultatele nu au fost cele așteptate în ceea ce privește Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi a întregului proces de clarificare a situaţiei plagiatelor, în timp ce în relația cu diaspora se urmărește o mai bună pregătire a alegerilor, dar şi proiecte care să faciliteze „reconectarea românilor din diaspora cu ţara”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate