Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Dale de mocheta

in Constructii

step-verde-668

Optiunea pentru dalele de mocheta prezinta aceleasi avantaje estetice si acelasi confort ca si cea pentru mocheta traditionala; in plus, nu implica transportarea unor materiale grele, permitand crearea unui decor pe masura suprafatei sau inlocuirea unei parti de mocheta deteriorate, fara inevitabilele alunecari ale materialului.

Suprafata trebuie sa fie plana, curata si perfect uscata. Este indicata pastrarea dalelor de mocheta timp de 24 de ore intr-o camera cu temperatura de 20ºC, inainte de aplicare.

Sfaturi inainte de aplicare.

Utilizarea cotidiana a unei camere mochetate confirma faptul
ca exista anumite “zone de trafic” care se deterioreaza mai repede decat restul suprafetei. Utilizand dalele de mocheta, exista posibilitatea de a schimba fara probleme cateva piese, inainte ca uzura sa fie foarte vizibila.

 1. Inversati piesele uzate cu cele noi, de sub mobila ! Pastrati de asemenea cateva dale de rezerva.
 2. Rezervati un plus de 10% de material fata de suprafata masurata sau chiar de 20% , daca intentionati aplicarea dalelor pe diagonala.
 3. La receptia comenzii, verificati ca toate pachetele sa aiba acelasi cod, pentru a evita diferentele de culoare.

Tehnici de aplicare.

 1. Trasati axele de aplicare perfect perpendiculare utilizand un echer mare.
 2. De-a lungul celor doua axe, lipiti o banda dublu adeziva. Pentru a putea incepe aplicarea, incepeti sa dezlipiti banda dublu adeziva.
 3. Pozitionati unghiul primei dale la intersectia celor doua axe si lipiti.
 4. Continuati sa lipiti dalele urmatoare de-a lungul axei.
 5. Aplicati ferm urmatoarele dale langa cele deja lipite. Unirea celor doua randuri de mocheta trebuie sa fie impecabila.
 6. Aplicati urmatoarele dale intre cele doua axe, progresand in ambele directii.
 7. Urmeaza jumatatile de dale, care vor fi aplicate in ideea unei borduri.
 8. Fiecare unghi al bordurii se realizeaza printr-un sfert de dala.
 9. Pentru colturile camerei utilizati tehnica trasarii prin suprapunere; suprapuneti o dala care ajunge pana la perete pe ultima dala intreaga lipita si indoiti. Cu ajutorul unui cutter taiati suprafata astfel delimitata. Pozitionati dala taiata si lipiti.

Aplicarea in diagonala este mai dificila, existand frecvent riscul de alunecare a materialului.

O ultima observatie : nu uitati de praguri si de spatiile de sub usi !

Nu-i asa ca arata foarte bine ?

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Constructii

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate