Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De ce după ce ai lăsat-o să plece, ai iubit-o cu adevărat?

in Stiri online

Totul a mers ok până când relaţia s-a rupt. Ai iubit-o. Acum însă, o iubeşti şi mai mult. Nu ştii de ce, dar vrei să vină înapoi. Era bine. Era, dar nu ştiai că e. Credeai că totul se rezuma la rutină. Aveai dreptate, era o rutină. N-o iubeai cum o iubeşti acum; poate nici n-o iubeai. Abia după ce ai lăsat-o să plece, ai iubit-o cu adevărat.  Stai liniştit. E normal.

E normal pentru că nu ţi se întâmplă doar ţie. Majoritatea oamenilor preţuieşte lumina abia atunci când se lasă întunericul, vrea căldură atunci când vine frigul, sau ar da oricât pe un pachet de şerveţele atunci când are mare nevoie de el şi nu ştie de unde să-l ia.

Ni se întâmplă asta pentru că nu trăim prezentul. Trăim în contratimp, iubim în contratimp. Aspirăm la ceva mai bun fără să vedem ce e bun în ce aveam în prezent. Ne lipseşte mijlocul prin care să probăm iubirea. Principiile zicalei “Prietenul la nevoie se cunoaşte” funcţionează şi într-o relaţie de dragoste. Dar dragostea nu se probează, nici nu se justifică;  se  simte.

Singura problemă este că nu avem timp să simţim. Nu ne cunoaştem inima. Aflăm abia la mormânt cât de mult ne-am iubit părinţi, prieteni. Prea târziu ca să le mai spunem, prea târziu pentru a mai da timpul înapoi. Momentul acela în care, în taină, trebuia să conştientizăm ce înseamnă acea persoană pentru noi a fost mereu amânat. Am fost ocupaţi cu rutina.

V-am pus mai jos piesa pe care am ascultat-o în timp ce am scris acest articol. În timp ce o ascultaţi vă rog să vă  gândiţi la întrebarea din titlu:

De ce credeţi că iubim mai mult o persoană abia după ce ne despărţim de ea? Aştept răspunsurile voastre.

Citeste mai mult aici:

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate