Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De ce este bine sa traim in armonie cu vecinii?

in Psihologie

Daca vrei sa devii bogat, invata cum sa atragi oameni care au ceea ce tu nu ai. Daca esti bun la promovare, selecteaza-ti asociatii in asa fel incat unii sa fie buni la administare. Un parteneriat bine structurat, pentru a avea succes, trebuie sa fie alcatuit din persoane care detin toate calitatile esentiale necesare pentru succes. Unele persoane pot obtine, dar nu pot pastra activ, alte persoane stiu sa pastreze, dar nu stiu sa obtina. Aceste doua tipuri de oameni, lucrand in armonie, pot atat obtine cat si pastra ceea ce au obtinut.

Timpul si energia pe care ni le petrecem contracarand pe cei care ne supara ne-ar putea imbogati, daca aceasta forta ar fi directionata in favoarea unui efort constructiv- de a construi in loc sa distrugi! O persoana obisnuita isi petrece o parte din viata facand astfel de eforturi inutile si distructive.

Exista o singura modalitate de a pedepsi o persoana care ti-a gresit si aceasta modalitate este de a raspunde cu bine la raul facut. Cea mai mare binecuvantare pentru o persoana sunt actele de bunatate oferite in schimbul unor acte de cruzime. Timpul petrecut urand pe cineva nu este doar pierdut, ci si sufoca singurele emotii valoroase din inima omului si il impiedica pe acesta sa realizeze activitati constructive. Gandurile pline de ura nu ranesc pe nimeni altcineva decat pe persoana care se lasa in voia lor. Alcoolul si drogurile nu sunt mai distructive pentru corpul uman decat gandurile pline de ura si furie. Este norocoasa persoana care a ajuns destul de matura si inteleapta pentru a se ridica deasupra intolerantei, egoismului, lacomiei si geloziei marunte. Acestea sunt lucruri care ucid cele mai frumoase impulsuri ale sufletului uman si deschid inima omului spre violenta.

Furia nu i-a adus nimic nimanui niciodata. Sufletele mari le apartin de obicei oamenilor care nu se lasa usor prada furiei si care rareori incearca sa isi distruga semenii sau sa le puna piedici initiativelor lor.

Persoana care poate ierta si uita cu adevarat raul pe care i l-a facut cineva este de invidiat. Astfel de suflete se inalta pe culmi ale fericirii la care majoritatea muritorilor nu ajung niciodata.

Cat va mai dura pana cand oamenii vor invata sa mearga pe cararea vietii brat la brat, ajutandu-se unii pe altii in loc sa incerce sa se doboare reciproc?

Cat va mai dura pana cand vom invata ca singurul succes adevarat in viata tine de masura in care servim umanitatea?

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Psihologie

SUB ACELASI ACOPERIS

Parinti si copii in aceeasi locuinta, pana la varste inaintate ale tuturor.
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate