Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De ce este important ca elevii sa invete inca de mici geografie?

in Articole

Geografia, istoria si civilizatia sunt foarte putin predate astazi in salile de clasa, ceea ce reprezinta o preocupare majora, avand in vedere concentrarea tot mai mare asupra globalizarii si a economiei mondiale. Informatiile dintr-un manual geografie clasa 5, chiar daca pot parea usor plictisitoare pentru copii, sunt foarte importante si nu trebuie omise. Din fericire manualele au fost special concepute pentru a atrage elevii si pentru a ii ajuta sa invete mai usor, ceea ce inseamna ca este foarte posibil ca atunci cand profesorul stie cum sa abordeze materia, aceasta sa devina interesanta.

Viitorii lideri care nu au cunostinte geografice vor intampina dificultati in a analiza evenimentele mondiale si a lua decizii rationale, cu atat mai putin sa inteleaga sistemele fizice de baza ale vietii de zi cu zi, cum ar fi implicatiile sistemului solar asupra climei, ciclurilor apei, curentilor oceanici etc.

Geografia este cea care ajuta la intelegerea propriei tari

Studierea geografiei ofera elevului cunostinte despre diferite locuri de pe Pamant si despre modul in care acestea se raporteaza intre ele. De obicei, elevul va incepe prin a invata despre comunitatea din care face parte, despre tara sa, despre regiunile acesteia, despre continentul pe care se afla si lista poate continua. Informatiile din manualul de geografie clasa 5 se axeaza in special pe univers si pe planete, un domeniu foarte interesant pentru toti copiii si apoi trateaza general mai multe aspecte legate de planeta pe care ne aflam.

Informatii despre popoare

Cunoasterea geografiei te face sa devii un cetatean mai bun. Invatarea geografiei iti permite sa identifici si sa apreciezi evenimente importante si politici nationale si internationale, sa iei decizii mai bune si informate cu privire la cea mai buna utilizare a resurselor nationale si sa pui intrebari relevante cu privire la politicile care optimizeaza peisajul si utilizarea terenului. Un cetatean mai informat poate fi un lider mai bun.

Informatii despre economie

Exista o relatie stransa intre economie si geografie in ceea ce priveste nivelul de industrializare sau productie de energie; retelele de transport si aplicatiile tehnologiei; amplasarea resurselor naturale; si multi alti factori care influenteaza modelele comerciale si economia tarii si regiunii.

Informatii despre istorie

Invatarea geografiei iti permite sa identifici si sa apreciezi indicii importante din istoria poporului tau, inclusiv influenta formelor de teren si a climei asupra utilizarii terenurilor, cresterea si decaderea civilizatiilor si modelele de migratie, printre altele. Cunoasterea istoriei zonei te ajuta sa intelegi procesele de transformare care au avut loc. Bazele acestor cunostinte sunt puse in manualul de geografie clasa a 5 a.

Mai multe informatii despre mediu

Geografia acopera, de asemenea, relatia dintre fiintele umane si mediu si modul in care functioneaza sistemele naturale. Geografii efectueaza cercetari pentru a identifica rolul factorilor de mediu asupra comportamentului populatiei si a modurilor in care procesele sociale precum cresterea populatiei si progresele tehnologice afecteaza mediul. Aceste aspecte sunt esentiale pentru formularea politicilor de mediu pentru conservarea globala.

Geografia te ajuta sa intelegi lumea

Geografia iti ofera, de asemenea, instrumentele pentru a intelege problemele internationale, preocuparile multiculturale si problemele de mediu. Inveti sa citesti harti, sa interpretezi informatii locale si globale si sa intelegi retelele internationale pentru comert si alte lucruri.

Toate aceste informatii iti permit sa integrezi mai multe concepte din stiintele umaniste, stiinte sociale si alte stiinte si sa aplici gandirea critica la abordarea problemelor actuale la nivel local, national si international. Procesul de invatare ar trebui insa sa inceapa cu alocarea unor ore sau zile pe saptamana pentru studiul diferitelor aspecte geografice din sistemul de invatamant, iar elevii ar trebui invatati ca este important sa cunoasca geografie si sa invete temeinic inca de la cele mai mici clase.

Manualele de geografie sunt foarte bine structurate si ofera informatii in functie de nivelul de studiu al elevilor si de varsta acestora, intr-o forma de prezentare cat mai buna, astfel incat elevilor sa le fie mai usor sa le invete, dar mai ales sa sedimenteze informatiile pe termen lung sau foarte lung.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate