De ce nu apare pe buletinul de vot si: „Niciunul dintre cei propusi”

in Politic
Scrisoare deschisă

Cerem instituțiilor statului cu responsabilități în garantarea democrației, Guvernului României, BEC, Parlamentului, Președintelui și oricărei alte autorități, din multele ce compun statul roman, să ia de urgența toate măsurile care se impun pentru introducerea pe Buletinul de vot, la sfârșitul listei de candidați și a opțiunii : „Niciunul dintre cei propuși”.

Astfel se va vedea și numărul real al celor doritori de a vota și totodată dacă cenzura impusă cu privire la dreptul de a fi ales, ce a implicat la rândul ei și o restrângere a dreptului de a alege, pe care Parlamentul a instituit-o prin legea electorală este sau nu oportună.

A sosit momentul ca, cetățenii români să nu mai fie blamați de lipsa atitudinii civice, de absenteism la vot, unde, apropo, rata prezenței la vot în România este printre cele mai mici din întreaga Uniune Europeană.

Cetățenii români nu se prezintă la vot din lipsa opțiunilor de a alege cât și din lipsa opțiunii de a își manifesta opoziția față de oferta cenzurată ce i se face.

Dacă oferta de vot nu ar fi fost cenzurată și „dreptul de a fi ales” ar fi fost un drept absolut, la fel ca în alte țări democratice, o astfel de cerere nu ar fi avut rost. Dar având în vedere faptul că Parlamentul României a considerat oportun de a interveni în selecția și cenzurarea ofertei de vot este imperios necesar ca și cetățenii să beneficieze de o posibilitate prin care să își poată manifesta opoziția față de astfel de măsuri luate discreționar fără a putea apoi fi acuzați de lipsă de „civism” sau de „incultură politică”.

Biroul Executiv al Partidului Democrație Directă România
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.