Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De ce pe străzile Coreei de Nord nu pot fi văzuți oameni bolnavi sau cu handicap? Secretul tulburător din spatele dictaturii Kim Jong-Un dezvăluit de un fost șef de securitate

in Articole/Extern

Kim Jong-Un este cunoscut ca find unul dintre dictatorii cei mai aspri din câți a cunoscut lumea. Și-a ucis propriul unchi și a ordonat executarea întregii familii a acestuia, acuzați cu toții de trădare. Mai mult decât atât, și-a executat o iubită în fața familiei, femeia fiind suspectă de complicitate într-o distribuție de materiale obscene în China, iar întreaga familie a tinerei a ajuns într-un lagăr de concentrare. Dictatorul nemilos ucide pe oricine îi stă în cale și nu de puține ori s-a spus despre Coreea de Nord că ar fi țara-închisoare pentru cetățeni ei.

Potrivit convingerilor lui Kim Jong-Un, oamenii bolnavi și care au un handicap sunt o rușine pentru țară. Sunt rupți de societate și trimiși în lagăre de concentrare unde fie își găsesc sfârșitul în cadrul unor experimente, fie sunt puși la muncă silnică.

Dezvăluirile șocante au fost făcute de Kwon Hyok, un fost șef de securitate în lagărul de concentrare numărul 22, despre care afirmă că este mult mai groaznic decât a fost Auschwitz.kwon-hyok

Kwon Hyok dezvăluie într-un reportaj realizat de BBC viața prizonierilor și torturile la care erau supuși, uneori chiar și fără motiv. Dacă o persoană ”greșea”, familia acestuia și alte 5 familii vecine din camera în care dormeau erau pedepsite. Bătăile erau zilnice, iar ceilalți deținuți erau obligați să privească ”spectacolul de sânge”. Bărbatul recunoaște că pentru el ca autoritate, torturarea deținuților era o rutină care îi plăcea. ”Trei ani am simțit plăcere torturând oamenii. Uneori când eram prost dispus inventam orice scuză ca să pot bate pe cineva”, mărturisește Kwon.

Printre prizonieri se aflau și oameni bolnavi, care sufereau de o anomalie sau aveau un handicap. Erau rușinea țării, un ”nimeni”, un ”exemplu” pe care ceilalți cetățeni nu trebuia să îl vadă umblând liber pe străzi. Cei mai mulți dintre ei ajungeau ”material” de experimente chimice pentru elaborarea de arme biologice. ”Experimentele se realizau în general cu 3-4 persoane, de preferat familii. Erau dezbrăcați și apoi consultați de un medic, apoi duși într-o cameră unde erau gazați. Medicii observau de sus, printr-un geam, întregul proces de gazare…Toți mureau chiar dacă am văzut uneori cum părinții încercau să își salveze copiii făcându-le respirație gură la gură”, a precizat Kwon Hyok.

În cadrul experimentelor pe subiecți umani, medicii întocmeau rapoarte numite ”Foaia de transfer”, unde erau relatate toate fazele experimentului și de asemenea, datele subiectului. Kim Sang Hun, un alt disident din Coreea de Nord, ar fi intrat în posesia unui astfel de document care confirmă cele spuse de fostul șef de securitate Kwon Hyok.foaia-de-transfer

Kwon Hyok a fugit din Coreea de Nord după ce a stat în fruntea lagărului 3 ani. Mărturisește că a decis să fugă după ce și-a dat seama că prizonierii erau victime și nu își meritau soarta, așa cum credea la începuturile carierei lui de torționar.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate