Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

De ce sa ne apucam de apicultura?

in Agronomie
  • Apicultura este o activitate care poate fi practicatata aproape de oricine. Nu este necesar sa fii proprietarul unui teren pentru a practica apicultura. Daca stai la bloc poti sa tii un stup sau doi pe acoperis atat timp cat ai acordul vecinilor. Apicultura poate fi practicata de femei, barbati, tineri si batrani.
  • Nu necesita alocarea unui timp foarte mult. Pe timp de vara este suficient sa vizitati stupina o data pe saptamane iar iarna cam o data pe luna. Echipamentul nu este unul exagerat de scump in comparatie cu alte activitati agricole.
  • Nu trebuie sa cheltuiti foarte mult. Aveti nevoie de cativa stupi, costumul de protectie si cateva unelte apicole. Regulile de baza ale apiculturii sunt usor de stapanit.
  • Albinele ajuta la polenizarea plantelor salbatice si cultivate.

 

  • Practicarea apiculturii poate duce si la alte activitati cum ar fi de exemplu cresterea pomilor fructiferi.
  • Apicultura va ajuta sa va cresteti stima de sine prin faptul ca puteti obtine profit de pe urma albinelor fara a fi nevoiti sa investiti sume exagerat de mari.
  • Mierea de albina este un produs care poate fi comercializat la nivel local, regional, national si chiar international fara a fi nevoie de masuri speciale de depozitare. Totusi regulile minime de igena trebuie respectate.

 

  • Mierea si produsele sale adiacente au proprietati curative extraordinare.
  • Majoritatea produselor apicole pot fi utilizate pe post de aliment, supliment alimentar sau medicament.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Agronomie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate